Dveri: Srpska lista potvrdila – poslanici SNS prekršili bojkot
07/03/2017 19:59|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2221 |
|

Saopštenje Dveri, 07.03.2017. – Povodom saopštenja Srpske liste o povratku u Skupštinu Kosova saopštenjem se oglasio Pokret Dveri.

“Srpska lista potvrdila je u svom današnjem saopštenju saznanja Srpskog pokreta Dveri da su njihovi poslanici prekršili dogovor da bojkotuju rad parlamenta i da su se vratili u kosovsku skupštinu, jer ako su, kako oni kažu,  „nakratko posetili zgradu parlamenta u Prištini, kako bi se upisali u evidenciju prisutnih“, jasno je da su prekinuli bojkot.

Kada Srpska lista saopšti da „ostaje verna interesima države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“ i da će „učiniti sve kako bi sprečila formiranje takozvane kosovske vojske,“ to predstavlja najobičniju farsu, jer su to isti oni koji su se na sastanku sa Vučićem, krajem decembra, u Beogradu međusobno optuživali ko je uzeo više para od Tačija da bi ga podržao za predsednika. To su isti oni koji izigravaju ikebanu i daju legitimitet kosovskim institucijama u zaokruživanju državnosti tzv. Kosovo. Za interese srpskog naroda ništa nisu uradili, doprineli su njegovom potpunom obespravljivanju.

Srpska lista je iznela brojne laži u današnjem saopštenju. Tvrdnja da su svi poslanici „nakratko posećivali zgradu parlamenta u Prištini“ predstavlja apsolutnu laž – to nisu uradili poslanici Nenad Rašić, Srđan Popović i Goranac Adem Hodža koji je u poslaničkoj grupi Srpska lista. Kada je pet poslanika Srpske liste, koji nisu iz redova SNS, u decembru odlučilo da učestvuje u radu kosovske skupštine, Vučić je sazvao hitan sastanak, dramatično objašnjavao da Srpska lista treba da bojkotuje kosovski parlament i da ne sme da se ruši jedinstvo.

Od tada je ovaj dogovor prekršilo troje poslanika Srpske napredne stranke u poslaničkoj grupi Srpska lista – Saša Milosavljević, Jelena Bontić i Jasmina Živković kada su se prošlog četvrtka vratili u kosovsku skupštinu. Da li su se vratili samo „nakratko“ ili sa konkretnim zadatkom, to ćemo tek videti. Mi smo upravo i tražili od Vučića da se izjasni o ovom postupku njegovih poslanika.

Apsolutnu laž u današnjem saopštenju Srpske liste predstavlja i tvrdnja da bi „albanska većina“ oduzela mandate Srpske liste da nisu „nakratko posetili zgradu parlamenta u Prištini“. Srpska lista ima garantovanih 10 mandata u kosovskom parlamentu i to „albanska većina“ ne može da im oduzme”, navode Dveri u saopštenju za javnost.


Komentari posetilaca