OEBS uručio predstavnicima UNS-a i UNK-a Vodič o bezbednosti i računare
14/12/2016 18:08|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1041 |
|

Priština, 14.12.2016 - Misija OEBS-a na Kosovu predala je danas Vodič o bezbednosi za medijske profesionalce koji izveštavaju o neredima i protestima Udruženju novinara Kosova i Udruženju novinara Srbije registrovanom na Kosovu.

Vodič, koji je sačinila Misija OEBS-a  blisko sarađujući sa udruženjima, sadrži korisne savete za novinare o tome kako da se ponašaju dok izveštavaju sa protesta i nereda.

Predsednik Udruženja novinara Kosova Shkëlqim Hysenaj i predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić zahvalili su se OEBS-u za podršku u unapređenju bezbednosti novinara na Kosovu i istakli značaj Vodiča o bezbednosti.

Dane Koruga, šef medijskog odeljenja Misije OEBS-a, ohrabrio je udruženja da nastave da podržavaju rad medija i dalje unapređuju bezbednost novinara.

 „Nadamo se da će ovaj Vodič biti koristan alat za medijske profesionalce na dvostruki način, u saznanju kako da se izveštava u izazovnim situacijama i za obezbeđivanje sigurnosti dok se posao obavlja“, rekao je tom prilikom Koruga.

Misija OEBS je takođe uručila desktop kompjutere, laptopove i štampače udruženjima.

Vodič, na tri jezika, dostupan je ovde  http://www.osce.org/sr/kosovo/289196?download=true


Komentari posetilaca