PKS: Srpska lista taksama skreće pažnju sa ubistva Olivera Ivanovića
02/12/2018 18:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 945 |
|

Čaglavica, 02.12.2018. - Povodom postupka poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova,  koji su se kako kažu zatvorili u zgradi kosovskog parlamenta u Prištini, gde će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana, saopštenjem se oglasila i Partija kosovskih Srba, na čijem je čelu bivši predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović.

 

“Partija kosovskih Srba najoštrije osuđuje reklamnu kampanju Srpske Liste i njenih mentora iz Prištine i Beograda. Želja političkih amatera iz Srpske Liste da zarađuju jeftine političke poene na nesreći srpskog naroda koju su sami  izazvali  podržavajući  Vladu Ramuša  Haradinaja, koja je i uvela porez od 100% neće doneti ništa dobro Srbima na Kosovu i ima za cilj isključivo da pažnju javnosti preusmeri sa hapšenja osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića na drugu temu kakva je porez od 100%,i da prikrije nesposobnost Srpske Liste da bilo šta ozbiljno postigne za Srbe na Kosovu.

 

Partija kosovskih Srba dobro zna da je Srpska lista prespavala u parlamentu Kosova predhodne 4 godine i ne vidimo nikakav pomak za nas Srbe,  ako oni prespavaju još jednu noć u tom Parlamentu. 

 

Zahtevamo od Srpske Liste da se ne krije iza srpskog naroda, da ne prisiljava narod na izrežirane proteste , već da prisili svog koalicionog partnera Haradinaja na povlačenje odluke o uvođenju poreza od 100% i da poštuje svoje odluke o napuštanju kosovskih institucija i tako pokaže barem malo doslednisti u svom političkom delovanju, kako bi povratili barem malo dostojanstva koje su zarad funkcija davno izgubili”, navodi se u saopštenju Partije kosovskih Srba.

 

 


Komentari posetilaca