New press produkcija

 

Produkcija New Press osnovana je 2006. godine kao nevladina organizacija sa sedištem u Čaglavici. Rukovodi se principima savremenog, profesionalnog i nepristrasnog novinarstva u cilju informisanja i ostvarivanja principa slobode štampe i izražavanja, bez obzira na nacionalne, verske ili političke razlike. Od svog osnivanja Produkcija NEW PRESS realizovala je više od 50 multimedijalnih projekata i proizvela nekoliko hiljada video priloga, reportaža, dokumentarnih filmova, TV emisija i javnih debata. Produkcija NEW PRESS je član Nezavisne TV Mreže zajedno sa  TV Mir u Leposaviću, TV Most u Zvečanu, TV Herc u Štrpcu i TV Puls u Šilovu.

 

Misija:

Produkcija New Press posvećena je pružanju istinitih, relevantnih i objektivnih informacija građanima Kosova i regiona. Kroz primenu principa savremenog, profesionalnog i nepristrasnog novinarstva, naša misija je osigurati slobodu štampe i izražavanja, nepristrasno informisanje javnosti bez obzira na nacionalne, verske ili političke razlike. Težimo podizanju svesti i promovisanju dijaloga kroz raznolikost stavova i tematskih pristupa, doprinoseći tako izgradnji demokratskog društva.

 

Vizija:

Produkcija New Press se zalaže da postane prepoznatljiv glas informacija o Kosovu i regionu, istaknuti akter u medijskom prostoru koji se oslanja na kvalitetan novinarski sadržaj. Naša vizija je da postanemo ključni izvor informacija, promovisanjem transparentnosti i odgovornosti u javnom diskursu. Kroz kontinuiranu saradnju sa lokalnim i regionalnim partnerima, te uz angažovanje savremenih medijskih tehnologija, težimo da ostvarimo pozitivan uticaj na društvo i podstaknemo aktivno učešće građana u javnom životu.

 

 

Redakcija:

 

Direktorka i glavna i odgovorna urednica: Katarina Marinković

 

Urednik i novinar: Budimir Ničić

 

Novinari: Sanja Đokić, Biljana Blagić

 

Tehnički urednik: Đorđe Marković

Snimatelj i montažer: Jovica Karadžić

Snimatelj: Nebojša Đokić