Predstava "Prst" u režiji Ane Tomović u Prištini
19/06/2013 15:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1802 |
|

 
Komad Doruntine Baše "Prst", u režiji Ane Tomović i koprodukciji "Hartefakta" i Bitef teatra, gostovaće 21. i 22. juna na sceni Centra za vizuelnu umetnost "Multimedija" u Prištini. 
 
U predstavi, koja je premijeru imala u Bitef teatru u decembru prošle godine, igraju Jasna Ðuričić i Milica Stefanović. 
 
Peta koprodukcija "Hartefakta" i Bitef teatra biće i treće gostovanje predstava Bitef teatra na Kosovu u poslednje dve godine, stoji u najavi pozorišta.
 
Gostovanja se realizuju zahvaljujući saradnji Kosovskog narodnog pozorišta i Bitef teatra, ali i dugogodišnjem partnerstvu nezavisnih kulturnih aktera "Hartafakta" iz Beograda i Centra "Multimedija" iz Prištine. 
 
Prištinska publika je do sada imala priliku da pogleda predstave "Hipermenzija" Selme Spahić i "Patriotik hipermerket" u režiji Dina Mustafića, takođe sa repertoara Bitef teatra.
 
Drama "Prst" mlade prištinske spisateljice Doruntine Baše pobedila je na regionalnom konkursu "Hartefakta" za najbolji savremeni društveno angažovani dramski tekst za 2011. godinu. 
 
Posle uspešne beogradske praizvedbe, komad je postavljen i u Narodnom pozorištu u Skoplju.
 
Predstava je nagrađena na nedavnom pozorišnom festivalu u Rumi, a nakon nastupa na kikindskoj smorti kamernih scena i u Prištini, glumački duet Ðuričić - Stefanović gostovaće i u Budvi, u okviru programa "Grad teatra".
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca