VOKRI: OČEKUJEM 3:0 ZA ALBANIJU
20/10/2014 16:22|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1261 |
|

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova očekuje da  UEFA registruje utakmicu Srbija Albanija sa 3:0 u korist Albanije, jer je po njegovim rečima organizator, u ovom slučaju Srbija, odgovorna za prekid utakmice.  Vokri je u emisiji Slobodno srpski  koja se realizuje u produkciji Medija centra u Čaglavici rekao da je nedopustivo da publika ulazi na teren i tuče fudbalere i istakao da se još uvek ne zna ko je izazvao incident sa mapom Velike Albanije.

Mnogi spekulišu o događajima na utakmici Srbija Albanija ali je činjenica da još uvek ne znamo ko je izazvao provokaciju sa dronom i mapom Velike Albanije  i zašto, rekao je u emisiji Slobodno srpski predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri. On međutim ističe  da se na samom terenu desio napad na fudbalere Albanije, što je po njegovim rečima nedopustivo.     

“To je bio jedan glup incident, ali ono što smo kasnije videli sa ulaskom publike koja je napala igrače, to je nezamislivo za sportske terene. Uzrok za incident mogao bi da se traži od samog početka utakmice kad su se čule rasističke parole od strane navijača. Međutim ono što je sada najvažnije je da za sada ne znamo ko je izazvao incident sa mapom velike albanije, jer nadležni organi još uvek nisu nikog identifikovali i trenutno ne možemo zbog toga da napadamo ni Albaniju ni Srbiju”, rekao je Vokri

Vokri nije želeo da komentariše izjavu portparola Fudbalskog saveza Albanije, koji je komentarišući incident sa mapom velike albanije na utakmici Srbija - Albanija rekao da “je to jedina zastava koju Albanci imaju”. On je kazao da u ovom slučaju nema pobednika i da je fudbal i sport na najvećem gubitku, ali smatra da će UEFA na kraju odluku doneti u korist Albanije.

“Onog trenutka kad su navijači ušli i počeli da tuku fudbalere tu je utakmica završena i rezultat bi trebalo da bude 3:0 za Albaniju”, kaže Vokri

Vokri ističe da su ga incidenti na nekadašnjem stadionu Jugoslovenske narodne armije na utakmiciji Srbija - Albanija I lično pogodili, jer je kako kaže, najbolje dane svog sportskog života proveo upravo na tom stadionu, kad je igrao za Partizan od  1986. do 1989. godine.

“Na tom stadionu se u moje vreme to nikad nije dešavalo, ja ne pamtim da je tu ikad bilo vređanja i sigurno da se nisam osećao dobro u tim trenucima dok sam gledao utakmicu. Još gore sam se osećao kad je došlo do prekida jer smo svi očekivali jedan sportski spektakl, a došlo je do nečega što niko nije želeo”, rekao je Vokri.

Kompletan intervju sa Fadiljom Fokrijem biće emitovan u emisiji Slobodno srpski u nedelju na televizijama srpske Nezavisne TV Mreže koju čine Televizija Puls u Šilovu, Herc u Štrpcu i Mir u Leposaviću kao i na javnom servisu Kosova Radio televiziji Kosovo i B92 info kanalu.

Izvor: New Press


Komentari posetilaca