Bez ekonomske saradnje nema normalizacije odnosa izmedu Kosova i Srbije
03/06/2015 09:22|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1575 |
|


     U prošloj, 2014.godini, obim legalne trgovinske razmene, izmedu Kosova i Srbije, bio je preko 510 miliona evra, rekao je Safet Grdžaliu, predsednik Privredne komore Kosova, u najnovijoj emisiji Srpsko-srpski dijalog. Predsednik Privredne komore Kosova  je pozvao sve institucije da krenu stopama Privrednih komora Srbije i Kosova, da zapocnu dijalog i da iskoriste sve mogucnosti za saradnju, kako bi gradani živeli bolje, da se okanu prošlosti i da se okrenu buducnosti. 
 
     „Mi ne možemo da budemo zadovoljni time što se bavimo samo klasicnom trgovinom, jednostavno, mi moramo da iskoristimo sve potencijale, da se podignemo na više oblike privredne saradnje, a za to ima mnogo prostora.  Sama cinjenica da je Srbija veliki trgovinski partner sa državama bivšeg Sovjetskog saveza i da ima sporazum o trgovini sa Evropskom unijom, dovoljan je pokazatelj koliko je potrebno da saradjujemo i da sinhronizovano delujemo“, rekao je Safet Grdžaliu.
 
     U emisiji Srpsko srpski dijalog, izmedu ostalih, ucestvuju: Branimir Stojanovic, zamenik premijera Kosova; Dušan Kozarev, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dejan Pavicevic, srpski oficir za vezu u Prištini, Zoran Drakulic, predsednik Point grupe, Milivoje Miletic, potpredsednik privredne komore Srbije i Dušan Janjic, direktor Foruma za etnicke odnose iz Beograda. Emisiju je realizovana u produkciji Medija centra Caglavica, uz podršku Kosovske fondacije za otvoreno društvo. 

Komentari posetilaca