BROKOLI DIJETA
21/05/2013 13:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 3017 |
|

 

Zamislite sebe sa osam kilograma manje: Brokoli dijeta. Brokoli dijeta vam omogućava da, pored toga što ćete "pucati" od zdravlja, smršate čak osam kilograma za deset dana.
 
 
Brokoli sadrži dvostruko više vitamina A i C od pomorandže, i uz to mnogo B vitamina, kalcijuma, magnezijuma, mangana, selena, cinka, gvožđa i kalijuma. Brokoli ima mnogo vlakana i folne kiseline. 
 
Istraživanja su pokazala da je brokoli povrće s najvećom koncentracijom antikancerogenih supstanci, a to nije sve – jedna šoljica brokule ima samo 44 kalorije. 
 
 
U ovoj dijeti na meniju su i šargarepa, riba, piletina, nemasna govedina (junetina, teletina), raženi hleb, maslinovo ulje, paprika, paradajz i nemasni jogurt ili mleko. So je dozvoljena, ali u ograničenim količinama. Kao međuobrok možete da jedete voće. 
 
U tih deset dana pijte što više vode, bar dva litra dnevno, a dozvoljeni su i nezašećereni čaj više puta na dan, kao i kafa maksimalno dva puta dnevno. Prvih šest dana su ključni za dijetu, a možete da je držite još četiri dana za maksimalne rezultate, ali nikako preko toga. 
 
Prvi i drugui dan: 
 
Doručak: 200 grama brokolija, 50 grama raženog hleba, šoljica nemasnog jogurta ili mleka 
 
Ručak: 250 ml nemasne pileće supe, 150 gr piletine, 150 gr kuvanog brokolija 
 
Večera: 250 gr brokolija sa belim lukom i malo maslinovog ulja, dve šargarepe (sirove ili kuvane na pari)
 
Treći i četvrti dan: 
 
Doručak: 200 gr brokolija i jedna paprika – sirovo ili dinstano na maslinovom ulju sa belim lukom. 
 
Ručak: 100 gr tune ili kuvane piletine, 150 gr brokolija – kuvanog na pari ili dinstanog na luku i maslinovom ulju, dva srednja velika paradajza 
 
Večera: isto kao i doručak 
 
Peti i šesti dan: 
 
Doručak: 100 gr nemasne šunke (po mogućnosti ćureće ili pileće), 100 gr brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 1 nemasni jogurt 
 
Ručak: 200 gr brokolija (sirovog ili kuvanog na pari), 100 gr nemasnog kravljeg sira, 1 šnita raženog hleba 
 
Večera: 150 gr nemasne govedine (ili junetine/teletine) kuvane ili pečene bez masnoće, 150 gr brokolija (sirovog ili kuvanog na pari). 
 
Ovaj kratkotrajni plan ishrane ima mnogo više pozitivnih strana i ovo je stvarno odlična dijeta za detoksikaciju, koja se posebno preporučuje pušačima za čišćenje organizma od nikotina i ostalih toksina iz cigareta. Brokoli je odličan izvor folne kiseline koja je važna za zdravlje žena. 
 
 

Komentari posetilaca