Budimiru Nicicu drugo mesto za TV reportazu na Interferu 2014.
08/10/2014 09:02|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 978 |
|

Čaglavica, 08.10.2014 - Budimir Nicic, predsednik Drustva novinara Kosova i Metohije i dopisnik Glasa Amerike sa Kosova osvojio je drugu mesto za u kategoriji TV reportaža i plaketu "Zlatna NIka" za rad "Kad izvod postane ekstrakt", na festival Interfer 2014. u Apatinu..

Ove godine je na festivalu prijavljeno oko 180 radova iz Srbije i iz inostranstva, koji su se takmičili u pet kategorija: TV, radio, novinska, foto i društveno-odgovorna reportaža a Budimir Nicic, predsednik Drustva novinara Kosova i Metohije i dopisnik Glasa Amerike sa Kosova osvojio je drugu mesto za TV prilog  koji govori o diskriminaciji i problemima u korišćenju srpskog jezika u kosovskom administrativnom sistemu.

 

Prvo mesto i statuu "Zlatna Nika" dobio je Dejan Jelovac, sa Prva TV, za reportažu "Tijana Jurić", drugo mesto i plaketu "Zlatna Nika" podelili su Jelena Božović, iz RTS-ovog dopisiništva u Užicu za rad "Kad Zaim i Marinko rade zajedno" i Budimir Ničić, novinar Glasa Amerike za reportažu "Kad izvod postane ekstrakt", dok je treće mesto i plaketu "Zlatna Nika" osvojila Mirjana Čvorić, sa TV B92, za reportažu "Reka koja guta".

 

Prvo mesto i statuu "Zlatna Nika" za radio reportažu dobila je Aleksandra Babić, sa Radio Kruševca, za rad "Na raskršću", drugo mesto i plaketa "Zlatna Nika" otišla je u ruke Branislava Ugrinova, sa Radio Kikinde, za reportažu "Devet grla", a treće mesto i plaketa "Zlatna Nika" pripala je Damiru Gođevcu i Gordani Nešović, sa Radio Beograda, za reportažu "Zaboravljeni Holokaust".

 

U kategoriji novinska reportaža prvo mesto i statua "Zlatna Nika" pripala je Mileni Marković, iz Večernjih novosti, za repotražu "Plačem, kad me niko ne vidi", drugo mesto i plaketu "Zlatna Nika" osvojili su Mihailo Medenica, iz Nedeljnika, za rad "Lapot - udri sine, pitaće majka gde si dosad" i Vladimir Lojanica, iz Blica, za repotražu "Sarino srce je puklo od tuge", dok je treće mesto i plaketa "Zlatna Nika" otišlo u ruke Ranka Pivljanina iz Blica, za repotražu "Bilo jednom u Šumadiji".

 

Za društveno odgovornu repotražu prva nagrada i statua "Zlatna Nika" pripala je Mladenu Mijatoviću, sa RTV Pink za rad "Poplave u Obrenovcu", drugo mesto i plaketa "Zlatna Nika" Milevi Malešič, sa TV Foruma iz Prijepolja, za repotražu "Kosačka moba" , a treće mesto i plaketa "Zlatna Nika" Aleksandru Saviću, sa Akademije umetnosti, za reportažu "Hvatač Sunca".

 


Komentari posetilaca