Čaglavica: Osveštanje krsta crkve Svetog despota Stefana Lazarevića
23/04/2024 12:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 59 |
|

Medija centar Čaglavica, U Čaglavici je danas osveštan krsta crkve Svetog despota Stefana Lazarevića. Osveštanju krsta prisutvovalo je stotinak vernika iz ovog i drugih okolnih sela, a krst su osveštali sveštenici Eparhije raško-prizrenske.

‚‚Neka Bog podari svako dobro svima vama i vašima na domu i neka nas Sveti Stefan zaštiti i sačuva u ovo vreme u kom živimo” rekao je mesni paroh Staniša Arsić.

Izgrdnja crkve Svetog Stefana despota Lazarevića u Čaglavici počela je 2014. godine.

 ‚‚Tada nas je bilo puno više, na žalost,  danas je manje, ali to ništa ne menja. Današnji dan je jedan veliki dan za meštane Čaglavice i ne samo za Čaglavicu nego i za okolna mesta. Nadamo se da će u skorije vreme da ova crkva bude završena i da dođemo da se molimo Bogu. Apelujem na meštane, na sve građane ovog našeg područija da ostanemo, jer nas je crkva sačuvala”, rekao je predstvanik sela Čaglavica Nebojša Marković.

Osveštanju crkve prisustvovali su i grdonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić i predsednik Privremenog organa opštine Priština  Novak Živić.

Zadovoljstvo zbog današnjeg čina nisu krili ni sami meštani Čaglavice.

‚‚Svim meštanima ovde je izuzetna čast da konačno da i mi, kao selo Čaglavica dobijemo svetinju, dobijemo crkvu”, rekao je Aleksandar Milić meštanin ovog sela.

‚‚Po mom mišljenju ovo je trebalo ranije i da se započne i da se završi. Nadam se da ćemo sve ovo da ubrzamo i mi i oni koji to mogu, sa svih strana da pomognu našim crkvenim ocima, da napravimo mesto na kojem možemo da služimo našem gospodu Bogu Isusu Hristu, rekao je Dejan Mitić iz Čagavice.

Selo Čaglavica je pre 1999 godine bilo etnički čisto srpsko selo. Tada je brojalo oko 300 srpskih domaćinstava, a danas u ovom selu ima oko 130 srpskih kuća.


Komentari posetilaca