Centralna banka Kosova potvrdila učešće na sastanku u Briselu
26/02/2024 15:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 722 |
|

Koha, Kim, 26.02.2024. - Dan pre sastanka u Briselu o zabrani korišćenja dinara kao sredstva plaćanja na Kosovu, Centralna banka Kosova potvrdila je za Kohu da će na njemu učestvovati.

CBK je u odgovoru navela da je pre izvesnog vremena izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS).

„Centralna banka Republike Kosovo (CBK) je odavno izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS), kako bi olakšala izbor najlakše opcije za proces prenosa sredstava putem bankarskih kanala u račune korisnika (u evrima). U tom smislu, takođe se odaziva na pozive kada je to potrebno, za ovakve informativne sastanke, kao što je to kontinuirano radila sa međunarodnim prisustvom u zemlji“, navodi se u odgovoru CBK-a.

Za sastanak zakazan za utorak, Vlada nije jasno stavila do znanja ko će tačno predstavljati Kosovo. U međuvremenu, u Srbiji su izjavili da će njih predstavljati šef Kancelarije za KiM i glavni pregovarač, Petar Petković.

Klisman Kadiju, savetnik za medije zamenika premijera Besnika Bisljimija, nije pojasnio ko će da ide na sastanak, već je samo kazao za Kohu da glavni pregovarač i članovi pregovaračkog tima neće učestvovati na ovom sastanku.


Komentari posetilaca