Centralno Kosovo: Poštovaćemo nove mere
14/04/2020 18:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 577 |
|

RTV KIM, 14.04.2020. - Stanovnici opštine Gračanica su podeljenog mišljenja povodom odluke kosovskog ministra zdravlja Arbena Vitije da se kretanje građanja ograniči na 90 minuta dnevno. Dok jedni smatraju da će se ovom merom smanjiti širenje koronavirusa, ima i onih koji su po tom pitanju skeptični.

Nove mere zabrane kretanja na snagu stupaju od 15. aprila od 06:00 časova. Za osobe mlađe od 16 godina biće dozvoljen izlazak takođe u trajanju od sat i po vremena, ali sa njima mora biti član uže porodice.

Pitali smo žitelje opštine Gračanica da li su upoznati sa novim restrikcijama kretanja.

„Da, svakako. Pridržavaću se novih mera. Svi treba da brinemo o svom zdravlju, ali i o zdravlju svojih roditelja i dece“, kazao je Milan Stojanović iz Gračanice.

„Prethodne mere sam poštovala, ali ove nove koje se uvode, sa njima se ne slažem jer će biti nemoguć izlazak, a i nedovoljno vremena za kupovinu“, istakla je jedna od meštanki Gračanice.

„Smatram da će novim merama da se spreči širenje koronavirusa, sve će proći pa i ovo“, poručio je Predrag Milovanović.

„Jutros sam čuo da se uvode nove mere. Poštovao sam i nastaviću da ih poštujem. Ionako retko kada izlazim, jedino kada idem u nabavku. Ove nove mere, pošto živim na selu, neće puno da utiču na naš život“, kazao je Dragan Stević iz Lapljeg Sela.

„Čula sam da su uveli nove mere, ne znam koliko će da smanje kontakte, ali poštovaćemo ih. Kao i prethodne“, rekla je Momirka Trajković iz Sušice.

„Ne izlazim iz kuće, samo kada treba da kupim lekove ili nešto hrane. Nove mere Vlade Kosova ću poštovati, a da li će imati rezulata ili ne, ostaje da vidimo“, rekao nam je gospodin koji je želeo da ostane anoniman.

Do sada su na Kosovu zabeležena 377 slučaja koronavirusa. Osam osoba preminulo je usled zaraze virusom kovid-19.

 


Komentari posetilaca