Dveri: Vučić obezbeđuje Tačiju podršku za promenu Ustava?
07/03/2017 19:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 881 |
|

Saopštenje, Dveri, 07.03.2017. - Troje poslanika Srpske napredne stranke u poslaničkoj grupi Srpska lista – Saša Milosavljević, Jelena Bontić i Jasmina Živković prekršili su dogovor da bojkotuju rad parlamenta i prošlog četvrtka su se vratili u kosovsku skupštinu, tvrdi pokret Dveri. 

 

U saopštenju dostavljenom medijima Dveri pitaju Aleksandra Vučića "da li planira Tačiju da obezbedi srpsku podršku u kosovskoj skupštini za promenu Ustava koja bi omogućila formiranje "kosovske vojske"."

- Albancima još nedostaju 4 srpska glasa kako bi obezbedili potrebnu podršku za promenu Ustava. Da li je cilj povratka poslanika SNS da im u tome pomogne? Na KiM se spekuliše i ko bi mogao da bude četvrti poslanik. Mogućnost da lažna država Kosovo i formalno dobije svoju vojsku posledica je Vučićeve izdajničke politke prema našoj južnoj pokrajini. Vučićev režim svim dosadašnjim potezima, briselskim sporazumima vodi politiku koja je isključivo u interesu Prištine i daje podršku zaokruživanju državnosti tzv. Kosova. Da je hteo da zaštiti interese naše države i našeg naroda, suspendovao bi briselske sporazume i pitanje KiM vratio pod okrilje UN i tada ne bi bilo mogućnosti da se formira "kosovska vojska". Sada je srpski narod  na KiM ozbiljno ugrožen, a nelegalno formiranje tzv. vojske Kosova predstavlja realnu pretnju za njih - tvrde Dveri. 

U saopštenju tog pokreta još stoji da "Vučić skriva od javnosti da proces formiranja tzv. kosovske vojske traje godinama uz podršku NATO, SAD, Velike Britanije i zemalja EU." 

- Tačnije, uz podršku svih Vučićevih prijatelja. Pripadnici ove formacije, od kada su nastali od terorističke organizacije OVK, prvobitno kao Kosovski zaštitni korpus, a zatim kao Kosovske bezbednosne snage, sve vreme nose oružje a ne vatrogasna creva, mada je njihova misija formulisana zakonom – pomoć građanima u slučaju prirodnih katastrofa i nepogoda. Vučiću i njegovim poslanicima na KiM je to sigurno poznato. Sramno je i licemerno njegovo navodno iznenađenje najavom da će se formirati tzv. vojske Kosova, a još je sramnije njegovo busanje u grudi i poručivanje da se Srbija nikada neće saglasiti sa tim jer "znamo šta je srpsko i šta nikada nikome nećemo dati". Dok poručuje kako ništa srpsko neće dati, Vučić je duboko zagazio u proces priznanja lažne države Kosovo - briselskim sporazumima pristao je na gašenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i prihvatio je ustavni i pravni okvir tzv. Kosova - kažu Dveri. 

Taj pokret ističe da je "na Merdaru je 16. februara započelo uspostavljanje graničninog prelaza između Srbije i njene južne pokrajine, Kosova i Metohije - položen je kamen temeljac za izgradnju objekata graničnog prelaza." 

- Srbija je nizom sporazuma i dogovora iz Brisela priznala lažnu državu Kosovo. S druge, strane, Vučićev režim je potpuno odbacio i stavio van snage Rezoluciju 1244 - dokument koji ima međunarodno – pravnu snagu i koji štiti naš suverenitet i teritorijalni integritet. Ako građani Srbije ukažu poverenje Bošku Obradoviću on će poštovati ustavnu zakletvu. Suspendovaće Briselski sporazum i vratiće rešavanje pitanja Kosova i Metohije u Ujedinjene nacije - zaključuju u tom pokretu. 


Komentari posetilaca