Express: Za "Trepču" grupa eksperata?
05/06/2013 09:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1733 |
|

Kako bi se razjasnila sudbina metalurškog giganta “Trepče”, trebalo bi oformiti ekipu eksperata iz tog polja, koji će razraditi najbolje opcije za budućnost preduzeća, i kasnije će ih predstaviti Vladi Kosova. To je konstatacija vršilaca dužnosti direktora “Trepče”, Haljilja Čelje, koji naglašava da treba imati hrabrosti započeti proces rešavanja statusa najvećeg preduzeća u zemlji, piše prištinski „Express“. 
 
Čelja ocenjuje da bi taj proces napredovao potrebno je da se savladaju i moguće pravne prepreke zbog mogućih sudskih sporpova.
 - Pravno izgelda komplikovano, ali praktično, prema Zakonu o socjlanom restrukturiranju  preduzeća, kosovska Agencija za privatizaciju je ona koja rukovodi i preduzima inicijative. 
Verovatno se i boje, jer je “Trepča” veliki zalogaj, izjavio je Čelja. 
 
On smatra da bi „bilo bi dobro da se angažuje i Minsitarstvo Ekonomskog razvoja, koje će u ime ekonomske pomoći ponuditi asistencije eksperata“.
 
Čelja je izjavio da se sadašnja angažovanja u Kancelariji za rekonstrukciju “Trepče”, nisu pokazala uspešnim: 
- Njih je četvoro u jednoj maloj kancelariji, a nijedan od njih nikada nije radio u “Trepči”. Oni mogu biti najbolji ljudi u ovoj zemlji, oni se trude, pozvali si nekoliko nemačkih kompanija, ali nema ničeg konkretnog.  Jer se plaše da odluče, rekao je Čelja.
 
Eksress podseće da je i zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli  naglasio „da bi za “Trepču” trebalo da se oformi jedna grupa eksperata Agencije za naknade, koja će posebno biti stvorena kako bi se bavila ovim problemom“.
 
Izvor: Express 
Prevod: Nora Bezera 
 

Komentari posetilaca