Fatmir Matoši: Treba da poštujemo sve novinare koji su ubijeni na Kosovu
04/05/2019 09:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 594 |
|

Priština, 04.03.2019. - Ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Kosova Fatmir Matoši napisao je na svojoj Fejsbuk stranici povodom 3. Maja svetskog Dana slobode medija da bi trebalo “da se svi setimo ubijenih novinara na Kosovu.

“Sloboda medija je demokratija zemlje i zemlja se razvija ako postoje slobodni mediji. Danas, prilikom obeležavanja Međunarodnog dana slobode štampe, treba da se setimo svih onih novinara koji su dostojanstveno radili u vreme srpskog režima, svih lokalnih i međunarodnih novinara koji su izveštavali o srpskim masakrima nad albanskim stanovništvom tokom 1999. godine, ali trebalo bi da poštujemo i sve one novinare koji su ubijeni i kojima je pretila vlast”, napisao je juče Matoši.

Matoši je dodao da “kao bivši novinar, glavni i odgovorni urednik i dopisnik za lokalne i međunarodne medije”, razume  važnost slobodnog novinarstva, bez cenzure i pritiska.

“ Novinarima na Kosovu, pored slobode izražavanja, danas su potrebni radni uslovi, ugovori o zapošljavanju, infrastruktura, tako da bi zajedno, centralne, lokalne i privatne institucije trebale raditi u korist novinarstva na Kosovu. Kao ministar životne sredine i prostornog planiranja ostajem posvećen otvorenosti prema medijima i transparentnosti”, naveo je Fatmir Matoši.

 


Komentari posetilaca