Forbs: Najbogatiji na Balkanu je Ivica Todorić
28/05/2013 15:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1570 |
|

Prema najnovijoj rang listi Forbsa, najbogatilji čovek na Balkanu je vlasnik Agrokora Ivica Todorić.
 
Drugu i treću poziciju zauzimaju slovenački milioner Sandi Češko, iz "Studija Moderna Slovenija", i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić, prenosi Radio slobodna Evropa.
 
Bogatstvo najbogatijeg na Balkanu, vlasnika Agrokora, koji posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, procenjuje se na 581,8 miliona evra, objavila je Radio slobodna Evropa.
 
Kralj dušeka i TV prodaje, Sandi Češko, pedstavlja se kao milioner koji nema sekretaricu, jahtu, ni vikendicu, a ipak prema Forbsu njegovo bogatstvo vredi oko 410,6 miliona evra, dok se bogatstvo prvog čoveka MK Grupe, Miodraga Kostića, procenjuje na oko 234 miliona evra.
 
Kostićeva kompanija jedna je od najuspešnijih u Srbiji a u njenom sastavu posluje 36 povezanih preduzeća u oblasti poljoprivrede, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologijama i finansijama.
 
Četvrti na listi Forbsa, s bogatstvom od 145,4 miliona evra je Emil Tedesći, vlasnik Atlantik grupe, koja posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji.
 
Altalntik grupa je hrvtaska multinacionalna kompanija, koja poslovni uspeh gradi na brojnim brendovima kao što su Rosal, Argeta, Kokta, Cedevita, Smoki.
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca