Glavni odbor DSK: Avdulah Hoti kandidat za premijera
25/04/2020 19:13|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 467 |
|

Koha, Kossev, RTV KIM, 25.04.2020. - Nakon što su članovi Predsedništva DSK odlučili da kandiduju Avdulaha Hotija za premijera, isto je učinio Glavni odbor ove stranke.

Glavni odbor DSK većinskim brojem glasova odlučio je da kandidat za novog premijera Kosova bude Avdulah Hoti, saopštio je danas lider DSK, Isa Mustafa u pismu kojim se zahvalio članovima ovog odbora, prenosi prištinska Koha.

Mustafa navodi da je od 124 člana Glavnog odbora DSK 117 glasalo.

Od 117 članova 114 je glasalo „za“, a tri glasa bila su protiv.

„Na osnovu toga, kao predsedavajući DSK, smatram da je Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova odlučio da Avudulaha Hotija predloži za kandidata za premijera Republike Kosovo“, navodi se u pismu Mustafe.

Podsetimo, Avdulah Hoti koji je u vladi Aljbina Kurtija bio potpredsednik premijera, smenjen je u prvim minutima neposredno po izglasavanju nepoverenja njegovoj vladi.

Kurti je Hotija video kao jednog od najvećih zagovornika izglasavanju nepoverenja.

Nakon ovonedeljnih konsultacijama sa liderima političkih partija, očekuje se da ova koalicija oživi nakon što kosovski predsednik, Hašim Tači, uruči mandat za sastavljanje vlade DSK.

Tada će, prema navodima prištinskih medija, ujedno DSK poslati Hotijevo ime predsedniku Hašimu Tačiju, kako bi mu poverio mandat da formira novu vladu, preneo je juče Zeri.

Hoti je već definisao prioritete buduće vlade.

„Prvi izazov biće upravljanje pandemijom, a drugi, oporavak ekonomije. Posledice pandemije biće dosta velike“, rekao je juče Hoti.

Poručio je da je pitanje dijaloga sa Beogradom pitanje sa „kojim ćemo se odmah suočiti“, dodavši da će dijalogom upravljati Vlada Kosova.

 

 


Komentari posetilaca