Goran Rakić: Apostolova se bavi političkim ucenama
21/07/2017 17:52|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 903 |
|

Severna Mitrovica, 21.07.2017. - Povodom otkazivanja finansijske pomoći Severnoj Mitrovici u iznosu od 7,8 miliona evra, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić saopštio je da je apsolutno razočaran ovom odlukom specijalne predstavnice EU na Kosovu

‘’U ime opštine Severna Mitrovica, svih ljudi koji su marljivo radili na izradi projekata za izgradnju zgrade Univerziteta i zgrade Kulturnog centra i građana apsolutno sam razočaran ovakvom odlukom ambasadorke Natalije Apostolove. Ovim putem želim da građanima pojasnim, da ova odluke ambasadorke Apostolove nema veze sa nikakvim uklanjanjem objekata već sa pokušajem da se ambasadorka Apostolova igra sa nama po principu štapa i šargarepe, na šta mi nikada nismo i nećemo pristati’’, naglašava Rakić u saopštenju. 

‘’Pravi razlozi za ovakvu odluku su sledeći - ona zahteva da naša opština omogući nastavak revitalizacije mosta, bez ikakvih garancija kada je u pitanju očuvanje bezbednosti građana, što je naš primarni interes. I drugo, EU izaslanica Apostolova je bila iznenađena našim insistiranjem da nam se pojasni kako je moguće da projekat revitalizacije mosta košta 1,2 miliona evra, a nadzor koji vrši njen tim košta 1,9 miliona evra, što je mnogo više’’, precizira Rakić. 

‘‘Podsetiću ambasadorku Apostolovu, njene pretpostavljene, ali i javnost, da su svi projekti koje je naša opština dobila od Kancelarije EU, obezbeđeni dok je na čelu Kancelarije EU bio gospodin Žbogar. 
Otkad je na toj poziciji, ambasadorka Apostolova se nije trudila da nam pomogne u unapređenju života građana, već se bavila političkim ucenama, na šta mi ne pristajemo’, istaknuto je u saopštenju dostavljenom iz Kabineta gradonačelnika Rakića .

 


Komentari posetilaca