Građani blokirali zgradu srpske opštine Vitina
20/09/2017 13:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1694 |
|

Čaglavica, 20.09.2017. – Dvadesetak  građana, među kojima je i nekoliko  kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima,  blokirali su jutros  zgradu opštine Vitina koja u selu Vrbovac  funkcioniše u sistemu Republike Srbije i ne dozvoljavaju da bilo ko  uđe.

Razlog blokade je po rečima  Gorana Marinkovića predsednika GI Aktivna Građanska inicijativa što,  kako kaže,  predstavnici ove lokalne samouprave vrše svakodnevnu torturu, prete, ucenjuju i daju otkaze zaposlenima koji po njihovom mišljenju ne podržavaju Srpsku listu ili se nalaze na suprotnim listama za predstojeće lokalne izbore na Kosovu.

“Blokirali smo zgradu opštine da bi se stalo na put diktaturi i zastrašivanju naroda, jer nam se otkazi daju zato što nismo istomišljenici. Mi smo svi za Srpsku listu, ali smo protiv aktuelnog gradonačelnika Srećka Spasića koji vrši teror nad narodom naše opštine. Lično je meni pretio rečima “uništiću ti porodicu”, zato što je moja supruga kandidat za odbornika na listi Aktivna Građanska inicijativa. Ja sam zaposlen u opštini Vitina, ali mi je juče  Srđan Nikolić predsednik privremenog organa opštine Vitina uručio otkaz. Tražio je od mene da se moja supruga,  koja je kandidat za odbornika javno povuče, da izađemo na javni servis,  da se izvinimo i da javno kažemo da podržavamo Srpsku listu. Inače i moja žena je nedavno dobila otkaz u Osnovnoj školi, odnosno nije joj produžen ugovor o radu”, kaže Marinković.

Aleksandar Rakić diplomirani inženjer agronomije kaže da je posle 20 godina radnog staža  pre desetak dana dobio otkaz u opštini Vitina.

“Dobio sam otkaz jer rukovodstvo opštine i gradonačelnik Klokota Srećko Spasić  sumnjaju da nisam sa njima - sa Srpskom listom. Otkaz mi je dao Srđan Nikolić predsednik privremenog organa pozivajući se na neke članove Zakona bez jasnog obrazlošenja šta sam “skrivio””, kaže Rakić

Marinković i Rakić kažu da će danas o svemu  da obaveste tužilaštvo u Gnjilanu, a da će blokada zgrade opštine biti nastavljena i narednih dana.

“Blokiraćemo opštinu sve dok neko iz  Kancelarije za KiM ne dođe da razgovara sa nama, ako ne dođu do ponedeljka ja i Rakić stupamo u štrajk glađu”, kaže Marinković.

Predsednik privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić i gradonačelnik Klokota Srećko Spasić nakon više telefonskih poziva nisu bili dostupni za komentar.  


Komentari posetilaca