Hašim Tači položio venac na spomenik ubijenoj deci u Goraždevcu
15/08/2016 15:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 972 |
|

Priština, 15.08.2016. - Predsednik Kosova Hašim Tači položio je venac na spomenik žrtvama NATO bombardovanja i dvojici dečaka ubijenim na reci Bistrici 2003. godine i pozvao da se počinioci privedu pravdi.

“Danas sam položio venac na ovom spomeniku u znaku sećanja na zločinački napad nad mladima iz sela Goraždevac, pre 14 godina, u kojem su ubijena dva i ranjena četiri mladića”, rekao je Tači okupljenim novinarima i dodao da je “pravo na život osnovno pravo za sve”.

“Ovo pravo bi trebalo da se primeni i za oko 400 albanske dece mlađe od 15 godina koji su ubijeni od strane države Srbije”, istakao je Tači  koji je rekao da su “ međutim, ova deca ubijena od zločinačke ruke, ne od strane države”.

U saopštenju iz kabineta predsednika Kosova se još navodi da je Tači rekao - „zaklinjem se da neće biti sile ni zločinačke ruke koja će ubiti budućnost, igru i radost dece na Kosovu. Nikad više!”.

Tači je kazao da će raditi na tome da se svaki zločin bude rasvetljen i kažnjen”.

“Takođe, još jednom insistiram da sudbina svih nestalih osoba bude rasvetljena, bili oni Albanci, Srbi, Romi ili pripadnici bilo koje druge zajednice”, rekao je Tači.

“Danas, kada radimo na izgradnji mira, pomirenja i saradnje među narodima u regionu, važno je naglasiti da je pravda neophodna za istinsko pomirenje. Pomirenje između Albanaca i Srba je moguće i to će se desiti”.

“Ovaj korak znači mir za region”, zaključio je Tači, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Kosova.

Godišnjici ubistva i parastosu Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, ubijenim 13. avgusta 2003. godine na reci Bistrici juče u  Goraždevcu  prvi put u poslednjih 13 godina  nije prisustvovao ni jedan predstavnik Srba sa Kosova.

 

 

 

 

 


Komentari posetilaca