INCIDENT U OSNOVNOJ ŠKOLI U KOSOVU POLJU
15/10/2014 13:31|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1254 |
|

KOSOVO POLJE - Učenici i nastavnici Osnovne škole „Aca
Marović“ u Kosovu Polju, danas su bili izloženi žestokim
provokacijama i pretnjama od strane albanskih osnovaca, koji u istoj
zgradi pohađaju nastavu po kosovskom planu i programu. Prema izjavama dežurnih nastavnika, grupa albanskih učenika viših razreda uzvikivala je parole „Umri Srbine i smrt Srbiji“. Srpski nastavnici su uspeli da uđu u zgradu škole probijajući se kroz kordon albanskih đaka koji su uzvikivali uvredljive parole, vulgarnog sadržaja na nacionalnoj i
verskoj osnovi. 

Jedan od albanskih učenika nosio je i transparent na kome je bila iscrtana mapa Kosova. Kako saznajemo, srpski nastavnici su ovaj icident prijavlili direktoru osnovne škole „Daut Bogojevci“ u Kosovu Polju,  koja se nalazi u istoj zgradu u kojoj je smeštena i osnovna škola „Aca Marović“. 

Nastavnici koji su bili izloženi pretnjama kažu, da su na sreću veći incidenti izbegnuti, jer su učenicima osnovne škole „Aca Marović“  zabranili da napuštaju učionice u pauzama izmedju časova. Posle završetka nastave srpski nastavnici su otratili svoje učenike kućama.

U osnovnoj školi „ Aca Marović“  u Kosovu Polju nastavu po planu i programu Ministarstva obrazovanja Republike Srbije pohađa 70 đaka. Od 2009. godine u ovoj školi se paralelno za albanske učenike odvija nastava i na albanskom jeziku po kosovskom planu i programu.

New Press


Komentari posetilaca