Izveštaj Unmika ne oslikava stanje na Kosovu
15/04/2024 13:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 78 |
|

RTS, Kosovo onlajn, Kim, 15.04.2024. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu ide u Njujork. Već 21. aprila će imati prve sastanke, a 22. aprila je redovna sednica Saveta bezbednosti o Kosovu, javlja RTS.

“Imamo neizbalansiran i loš izveštaj Unmika, neretko smo imali pristojne i dobre izveštaje, ovaj put on ne oslikava stanje na KiM”, rekao je predsednik Srbije.

Kada je reč o prijemu Kosova u Savet Evrope, Vučić je izrazio uverenje da postoji šansa, zahvaljujući francuskom zalaganju, da se razmisli o odlaganju članstava Kosova.

„U svakom slučaju neće biti jednostavno. Poslali smo mnogo papira i zvaničnih pisama na različite adrese i nastavićemo to da radimo. Pozivaju me sa svih mogućih strana ne bi li me u nešto ubedili i kak bismo napravili tobože neki kompromis“, istakao je Vučić.

Međutim, naglašava da po tom pitanju nema kompromisa.

On je u Jutarnjem dnevniku RTS kazao da su svi evropski lideri potvrdili da Srbija ništa neće morati da ispuni dok se ne formira ZSO.

„Što se tiče Saveta Evrope šta da vam kažem. Najsmešnije je kada imate njihova obrazloženja da je to normalan proces, da to negde piše. Pa tamo negde piše da je ZSO morala da bude formirana pre 11 godina. Vi ste mi svi evropski lideri i Šolc i Makron i Meloni rekli da ne moramo ništa da uradimo dok se ne formira ZSO, pa ste to zaboravili“, rekao je Vučić za RTS.


Komentari posetilaca