Još 36 novoobolelih na Kosovu i petoro izlečenih
15/04/2020 22:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 524 |
|

Čaglavica, 15.04.2020. – Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je registrovano još 36 slučajeva pozitivnih na koronavirus. Ukupan broj inficiranih je 423.

„Danas 15. aprila. 2020. godine u Laboratoriji za molekularnu biologiju RT-PCR metodom od  ukupno 173 uzoraka na Kovid-19 pozitivno je rezultiralo 36 uzoraka“.

Iz ovog instituta saopštili su i da je danas izlečeno još pet pacijenata.  Ukupan broj osoba koje su se izlečile od koronavirusa je 71.

U cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa na Kosovu je danas počela primena novih preventivnih mera.

NIJZK apeluje na građane da poštuju preporuke, kao i nove mere.

„Danas je počela primena novog ciklusa preventivnih mera protiv širenja Kovida-19 na Kosovu. Pošto su ove mere u funkciji čuvanja i zaštite vašeg zdravlja, porodice i stanovništva u celini, molimo za razumevanje i saradnju u njihovoj primeni. Ovo su mere koje preduzimaju i primenjuju i druge zemlje i koje su pokazale svoje efekte. Stoga vas  molimo da poštujete  rasporede kretanja koje je odredilo Ministarstvo zdravlja“, navodi se u saopštenju.

Do sada je na Kosovu od posledica koronavirusa preminulo devet osoba za koje se navodi da su imale i druge preteće bolesti.

 


Komentari posetilaca