Karate klub ,,Senši' iz Lepine nastavlja da niže uspehe
07/05/2019 16:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1073 |
|

New press, 07.05.2019. - Karate klub ,,Senši'' iz Lepine  skoro deset godina okuplja mlade članove koji žele da se bave ovom vrstom borilačkog sporta i da nauče nešto od veština u karateu.  Pored redovnih aktivnosti u obuci polaznika, ovaj klub je vrlo često prisutan i na takmičenjima, gde beleži brojne nagrade i dobre plasmane.

Na nedavno održanom  takmičenju drugog kola Fudokan lige Srbije  u Zaječaru učestvovali su i takmičari kluba ,,SENŠI'' i vratili se sa velikim uspehom. Kući su doneli 15 medalja, od kojih su 6 zlatne, 5 srebrne, 4 bronzane medalje i 3 četvrta mesta. Trener i osnivač ovog kluba, Milan Rašić iz Lepine, za New press je rekao da je veoma zadovoljan postignutim uspehom, posebno jer je konkurencija na turniru bila veoma jaka.

,,Jako sam zadovoljan takmičenjem drugog kola Fudokan lige i učinkom svojih takmičara na prvom kolu Fudokan lige gde smo ostvarili odlične rezultate. Međutim u drugom kolu su rezultati još bolji. Sve je ovo što radimo je korak bliže svetskom šapionatu koji se ove godine održava u Nemačkoj u decembru mesecu. Potrudićemo se da do tog takmičenja dođemo. Očekujemo i da se takmičari kvalifikuju za ulazak u reprezentaciju gde će se spremati za svetski šampionat'', rekao je Milan Rašić.

Finale Fudokan lige Srbije  će se održati u Zrenjaninu i predstavlja kvalifikaciju sportista, trenera i sudija, kako bi Fudokan Savez Srbije napravio što kvalitetniji nacionalni tim za učešće na Svetskom prvenstvu u Štutgartu, koje će se održati od 1. do 3. novembra 2019. godine.

Karate klub ,,Senši'' okuplja oko pedesetak momaka i devojaka, dečaka i devojčica sa centralnog Kosova. Osnovan je u Lepini, a svoja odeljenja ima u Lapljem Selu i Gračanici.

 

 


Komentari posetilaca