Ko kupuje PTK?
03/06/2013 10:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1788 |
|

Pokret “Samoopredeljenje” nastavlja da se suprotstvalja prodaji Pošte i Telekoma Kosova. Nakon mnogobrojnih debata u kosovskom Parlamentu, i reakcijama na raznim konferencijama za medije, aktivisti ovog pokreta su organizovali akciju na ulazu u glavnu zgradu Pošte Telekoma Kosova. 
 
- Nakon odluke Vlade, zapravo odluke Ministarstva ekonomskog razvoja, da proda Telekom Kosova, konzorcijmu ACP AXOS, kome se ne znaju ni izvor prihoda, niti su poznate investicije na polju telekomunikacija potrebno da znamo kome će se pokloniti glavno koskovsko strateško sredstvo, kažu u tom pokretu.
Rukovodilac Sekretarijata za idejno politički razvoj Zđim Huseni tvrdi da AXOS ima dva zaposlena radnika, dok PTK ima 3349 zaposlenih.
 
- AXOS ima sredstava u vrednosti od 155 hiljada evra, dok ukupna sredstva PTK-a dostižu cifru od 200 miliona evra. Za AXOS se ne zna da ima nekog klijenta na polju telekominikacija, a PTK ima milion i 200 hiljada klijenata. AXOS nije dao nikakve doprinose, dok je PTK državi doneo doprinose u vrednosti od 55 miliona evra. AXOS-u se ne zna godišnja zarada, a PTK godišnje zaradi sumu od 165 miliona. AXOS je osnovan 25.jula 2012. godine. PTK je osnovana 21.decembra 1959. godine, objasnio je Huseni. 
 
Izvor: Zeri 
Prevod: Nora Bezera
Foto: PTK
 

Komentari posetilaca