Konkurs za direktora Mreže-Most. Radno mesto u Beogradu
12/03/2017 17:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2619 |
|

Beograd, 12.03.2017. - Vlada Srbije objavila je pre dva dana  javni konkurs za « IZBOR DIREKTORA JAVNOG PREDUZEĆA ZA RAZVOJ I UNAPREĐIVANjE INFORMISANjA PUTEM ELEKTRONSKIH MEDIJA NA SRPSKOM JEZIKU U AUTONOMNOJ POKRAJINI KOSOVO I METOHIJA „MREŽA-MOST”, BEOGRAD ».

U konkursu se navodi da je sedište ovog Javnog preduzeća u Beogradu, na adresi - Bulevar Mihaila Pupina br. 2, što je inače adresa i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Radno mesto direktora biće,  kako je navedeno u konkursu, takođe  u Beogradu.

U okviru Javnog preduzeća “Mreža – Most”  na Kosovu funkcionišu četiri medija - dve Radio i dve TV stanice -  TV Most u Zvečanu, TV Puls u Šilovu, Radio Kosovska Mitrovica i Radio Gračanica.

 

U nastavku je kompletan konkurs, koji se može pronaći i na internet stranici Ministarstva privrede Srbije

http://www.privreda.gov.rs/javni-konkurs-za-izbor-direktora-javnog-preduzeca-za-razvoj-i-unapredjivanje-informisanja-putem-elektronskih-medija-na-srpskom-jeziku-u-ap-kosovo-i-metohija-mreza-most/

 

Javni konkurs za izbor direktora Javnog preduzeća za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u AP Kosovo i Metohija „Mreža-most”

 

Na osnovu člana 36. stav 3. Zakona o javnim preduzećima („Službeni glasnik RS”, broj 15/16) i Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija „Mreža-Most”, Beograd, koju je donela Vlada, 05 Broj: 111-1822/2017 od 3. marta 2017. godine,

Vlada objavljuje

JAVNI KONKURS

ZA IZBOR DIREKTORA JAVNOG PREDUZEĆA ZA RAZVOJ I UNAPREĐIVANjE INFORMISANjA PUTEM ELEKTRONSKIH MEDIJA NA SRPSKOM JEZIKU U AUTONOMNOJ POKRAJINI KOSOVO I METOHIJA „MREŽA-MOST”, BEOGRAD

 

1.         Podaci o Javnom preduzeću: Javnog preduzeća za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija „Mreža-Most”, Beograd;

•           sedište Javnog preduzeća je: u Beogradu, Bulevar Mihaila Pupina br. 2;

•           pretežna delatnost Javnog preduzeća je: 7220 istraživanje i razvoj u društvenim i humanističkim naukama.

2.         Radno mesto: direktor Javnog preduzeća za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija „Mreža-Most” Beograd.

Poslovi direktora: predstavlja i zastupa javno preduzeće, organizuje i rukovodi procesom rada, vodi poslovanje javnog preduzeća, odgovara za zakonitost rada javnog preduzeća, predlaže dugoročni i srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja i odgovoran je za njihovo sprovođenje, predlaže godišnji, odnosno trogodišnji program poslovanja i odgovoran je za njegovo sprovođenje, predlaže finansijske izveštaje, izvršava odluke nadzornog odbora, bira izvršne direktore, bira predstavnike javnog preduzeća u skupštini društva kapitala čiji je jedini vlasnik javno preduzeće, zaključuje ugovore o radu sa izvršnim direktorima, u skladu sa zakonom kojim se uređuju radni odnosi, donosi akt o sistematizaciji, vrši druge poslove određene zakonom, osnivačkim aktom i statutom javnog preduzeća.

3.         Uslovi za imenovanje:

•           da je punoletno i poslovno sposobno lice;

•           da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama ili specijalističkim strukovnim studijama;

•           da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje iz podtačke 2) ove tačke;

•           da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća;

•           da poznaje oblast korporativnog upravljanja;

•           da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova;

•           da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke;

•           da nije osuđivano na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;

•           da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela, i to:

•           obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi;

•           obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi;

•           obavezno lečenje narkomana;

•           obavezno lečenje alkoholičara;

•           zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

4.         Mesto rada: Beograd.

5.         Stručna osposobljenost, znanje i veštine koje se proveravaju u izbornom postupku i način njihove provere: poznavanje delokruga rada Javnog preduzeća za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija „Mreža-Most”, Beograd; stručna osposobljenost za rad na mestu direktora i veština komunikacije – uvidom u podatke iz prijave i razgovorom; veština analitičkog rezonovanja i logičkog zaključivanja, organizacione sposobnosti i stručne sposobnosti u vezi sa rukovođenjem – pisano, putem standardizovanih testova; znanje jednog svetskog jezika, proveravaće se usmenim razgovorom ili pisanom proverom.

6.         Rok za podnošenje prijava na javni konkurs: rok za podnošenje prijava na javni konkurs je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u „Službenom glasniku Republike Srbije”. Rok počinje da teče narednog dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Imenovanje direktora Javnog preduzeća za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija „Mreža-Most”, Beograd, vrši se na period od četiri godine.

7.         Prijava na konkurs sadrži: ime i prezime kandidata, datum i mesto rođenja, adresu stanovanja, podatke o obrazovanju,podatke o vrsti i dužini radnog iskustva s kratkim opisom poslova na kojima je kandidat radio do podnošenja prijave na konkurs i odgovornosti na tim poslovima, podatke o stručnom usavršavanju i podatke o posebnim oblastima znanja.

8.         Dokazi koji se prilažu uz prijavu na javni konkurs: izvod iz matične knjige rođenih; diploma o stručnoj spremi; isprave kojima se dokazuje radno iskustvo u struci(potvrde, rešenja i drugi akti iz kojih se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo); overena izjava u sudu ili opštini da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenjufunkcije u organu političke stranke; uverenje nadležnog organa da lice nije osuđivano na kaznu zatvora od najmanje šest meseci; uverenje nadležnog organa da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela, i to:

1) obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi;

2) obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi;

3) obavezno lečenje narkomana;

4) obavezno lečenje alkoholičara;

5) zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Svi dokazi prilažu se u originalu ili u fotokopiji koja je overena u  skladu sa zakonom.

9.         Adresa na koju se podnose prijave na javni konkurs: Ministarstvo privrede, Beograd, ul. Kneza Miloša 20, sa naznakom „Za javni konkurs – za imenovanje direktora Javnog preduzeća za razvoj i unapređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija „Mreža-Most”, Beograd ”.

10.       Podaci o licima za kontakt: Lica zadužena za davanje obaveštenja o konkursu: Olja Begenišić Lekić i Ljiljana Mihajlovski, kontakt telefon: 011/3642954, e-mail: olja.lekic@privreda.gov.rs i ljiljana.mihajlovski@privreda.gov.rs

Ministarstvo privrede, podnete neotvorene prijave dostavlja Vladi- Komisiji za sprovođenje konkursa za izbor direktora, u roku od tri dana od dana isteka roka za dostavljanje prijava, na razmatranje i dalje postupanje.

Napomena: Neblagovremene, nerazumljive i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi, Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora odbacuje zaključkom protiv koga nije dopuštena posebna žalba.

 


Komentari posetilaca