Kosovska policija uhapsila sekretara Crvenog krsta Peć Momčila Dašića
13/09/2017 23:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1178 |
|

Peć, 13.09.2017. – Pripadnici Kosovske policije uhapsili su večeras sekretara  Crvenog krsta Peć Momčila Dašića. Dašić je uhapšen u svojoj kući u povratničkom selu Belo polje kod Peći, javio je Radio Goraždevac.  

Pripadnici Kosovske policije danas su priveli i kordinatora  Crvenog krsta Srbije u Rapči kod Dragaša Zećira Zurapija i sekretara Crvenog krsta Gračanica Svetu Živića.  

Kako javlja RTV KIM pripadnici specijalne jedinice iz Prizrena sa fantomkama na glavama izvršili su pretres i premetačinu u kući Zećira Zurapija. Tom prilikom  nisu pronašli ništa, sem pečata Crvenog krsta i dokumenta koji se odnose na njegov humanitarni rad.

Nakon pretresa Zurapija su priveli  u stanicu policije i proveravali dokumenta koja su pronašli u kući.

„Svake godine delim humanitarnu pomoć za ugrožene stanovnike Gore. Dobijam 240 humanitarnih paketa što je premalo za veliki broj siromašnih ljudi. Ove godine sam tražio da se poveća broj onih koji dobijaju pomoć i zato sam išao po selima da napravim novu socijalnu kartu“, izjavio je za RTV Kim Zećir Zurapi.

Zurapi pretpostavlja da je razlog za hapšenje pravljenje socijalne karte za siromašne koju je pravio.

Oko 18 časova Zurapi je pušten i nalazi se u svom domu u Rapči.

Sekretar Crvenog krsta u Gračanici Sveta Živić priveden je u svojoj kući u selu Preoce u opštini Gračanica.

Prethodno je tridesetak pripadnika Kosovske policje izvršilo pretres njegove kuće. Policajci su kako su Produkciji NEW-PRESS potvrdili članovi Živićeve porodice odneli dokumentaciju Crvenog krsta.

“Bili smo u dvorištu kada se oko 20 časova odjenom pojavilo  oko 30 policajaca sa maskama. Rekli su nam da ne ulazimo u kuću i zajedno sa Svetom su ušli u kuću, izvršili pretres i odneli dokumenta koja se odnose na socijalnu kartu građana. Izvršili su i pretres automobila gde je bio deo dokumentacije i to su odneli”, rekla je za Produkciju NEW-PRESS supruga Svete Živića.

Meštanin Preoca koji je bio prisutan tokom pretresa kaže da je policija bila korektna i da u kući  nije bilo nikakve premetačine.

Živić se trenutno nalazi u policijskoj stanici u Gračanici.

 


Komentari posetilaca