KoSSev pod jakim hakerskim napadom
29/09/2017 20:15|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 991 |
|

KOSOVO SEVER PORTAL, 29.09.2017. - Portal KoSSev je od danas popodne pod jakim hakerskim napadom i nedostupan je. U pitanju je DDOS napad većih razmera po IP adresama, a ne domenu. Radi se o desetinama hiljada poziva ka adresi na kojoj se nalazi Kosovo Sever portal, a u cilju preopterećenja servera. Međutim, server i sajt KoSSeva nisu oštećeni. S obzirom na specifičnost situacije, čini se sve u okvirima mogućeg da se sajt vrati u funkciju tokom večeri, istakla je kompanija koja hostuje Kosovo Sever portal, upozorivši takođe da ovakve napade mnogo veće kompanije od srpskih mogu da dovedu u situacIju da budu van operativne funkcije po 48 sati. Sajt KoSSev je hostovan na jednoj od najsavremenijih Cloud platformi u Srbiji.

 

Provajder kaže da izvor ”napada” u ovakvim slučajevima nije moguće lokalizovati pošto se radi o ”robotskim” mašinama.

 

"Tačnije, hakeri kompromituju veliki broj računara i servera koje po potrebi mogu koristiti za ovakve napade. Doveli su toliko poseta na sajt, toliko protoka je krenulo ka date centru da je mrežna oprema počela das odustaje," navode.

 

"Ovakvi napadi mnogo veće kompanije od srpskih mogu da dovedu u situacIju da budu van operativne funkcije po 48 sati, što se nedavno dogodilo u Americi. Jedan od glavnih centara je bio pod takvim napadom da je Internet u trećini sveta bio usporen," takođe ističu provajderi KoSSeva.

 

Najveći broj ovakih mašina je trenutno baziran u Kini, Rusiji, Ukrajini, odakle je i u ovom slučaju poslat najveći broj zahteva.

 

Napad na sajt je usledio neposredno nakon objavljivanja intervjua sa kandidatom za gradonačelnika Zvečana na severnom Kosovu na predstojećim kosovskim lokalnim izborima - Dragiše Milovića, a pod nazivom "Milović o « zoni sumraka »: Svaki neistomišljenik postaje neprijatelj".

 

KoSSev nastavlja da objavljuje vesti preko svoje Facebook i Twitter stranice,  a do stavljanja sajta u funkciju.


Komentari posetilaca