Kurti smenio Škeljzena Gašija nakon izjave o zločinima OVK
25/04/2020 18:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 471 |
|

Tanjug, Kosovo onlajn, 25.04.2020. - Vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti otpustio je političkog savetnika Škeljzena Gašija i na svom Fejsbuk nalogu objasnio da je to učinio jer su njegove jučerašnje izjave imale posledice na rad vlade.

Kurti je rekao da misli da je bolje da debatu u koju je umešan Gaši ne vodi sa pozicije njegovog savetnika i zahvalio mu na doprinosu, ističući da ceni kritičko mišljenje.

“Postoji toliko mnogo stvari oko kojih se slažemo u sadašnjosti, postoje i stvari iz prošlosti oko kojih se ne slažemo. Gospodin Gaši nije lak sagovornik. Naučio sam to iz ove situacije”, napisao je Kurti.

Škeljzen Gaši je gostujući na prištinskoj televiziji T7 izjavio da su "Zločine počinili naoružani pripadnici OVK nad srpskim civilima".

Na intervenciju TV voditelja da se radi o "sumnji da su ih počinili", Gaši kaže: "sumnja se da imamo hiljadu ubijenih srpskih civila", prenosi RTS.

"Ja kažem da Dik Marti nije antialbanac, naprotiv, Marti je objavio izveštaj koji govori o zločinima koje su pripadnici OVK počinili nad nevinim civilima", takođe je naveo Gaši.

 

 


Komentari posetilaca