"MI SMO SPORTISTI, NE MEŠAMO SE U POLITIKU"
22/05/2019 11:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 923 |
|

RTK2, 22.05.2019. - Osvajanjem zlatne olimpijske medalje na igrama u Riju, Maljinda Keljmendi je ušla u istoriju kosovskog sporta, kao prva sportistkinja sa ovih prostora. Keljmendi napominje da je ovaj uspeh bio samo podstrek za neke nove rezultate koji su nakon toga došli, poput titule svetske i evropske prvakinje.

Maljinda Keljmendi kaže da se na velikim takmičenjima često susreće sa sportistkinjama iz Srbije i da sa njima ima odličnu saradnju.

,,Mi smo sportisti i kada smo zajedno sve naše teme vezane su za sport. Provodimo vreme zajedno i imamo normalnu komunikaciju. Sigurno je da svaka od nas voli svoju državu više od svega ostalog. Mi smo sportisti, ne ulazimo u politiku ni malo. Imam drugaricu iz Srbije sa kojom se susrećem na skoro svim takmičenjima gde učestvujemo i često pre takmičenja radimo zajedno zagrejavanje ili radimo na tehnici. Ne dozvoljavamo da politika bude umešana u sport i pokvari nam taj prijateljski odnos", istakla je dzudistkinja Maljinda Keljmendi.

Trener džudo selekcije Kosova, Driton Kuka, koji je svoju karijeru započeo u Beogradu i Novom Sadu, napominje da su odnosi srpskih i kosovskih sportista više nego dobri i korektni i da bi i politilčari mogli da se ugledaju na njih.

,,Jako korektne odnose imamo i mislim da što se toga tiče, kada bi u politici bilo kao u sportu, nikada ne bi bilo problema. Mislim da je misija sporta druženje i saradnja, a ko je bolji, spremniji i inteligentniji neka pokaže na sportskom borilištu, a ne na drugim mestima", ističe trener Driton Kuka.

Osim učešća na Evropskom prvenstvu u džudou krajem juna u Minsku džudisti sa Kosova učestvovaće i na nekoliko grend slem turnira u toku 2019. godine.

 

 


Komentari posetilaca