Nepoznato ko je ukrasio Gračanicu sa 35 000 evra?
28/12/2018 13:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 779 |
|

RTV KIM, 28.12.2018.- Za razliku od prethodnih, Gračanica je ove godine pred novogodišnje praznike ukrašena „sa ukusom“. Za rasvetu, ukrase, jelku postavljenu u centru ali i organizaciju dočeka pravoslavne Nove godine, opština je iz budžetske kase dala 34 000 evra, a tim novcem raspolažu dve nevladine organizacije.

Kasnije nego u prestonicama i drugim većim gradovima po Srbiji i Kosovu, Gračanica je okićena pred novogodišnje praznike. Ovih dana se užurbano radilo na dekorisanju, postavljanju svetiljki i jelke u centru Gračanice ispred opštine. Odlukom skupštine opštine Gračanica, novogišnja dekoracija je prepuštena dvema nevladinih organizacija. Nepoznato je, međutim, koje su to dve nevladine organizacije.

„Jedna je dobila 34. 000 evra i druga 1.000 evra. Taj novac će biti upotrebljen za muzičke bendove, dekoraciju, binu. Nakon toga, kako stoji u dogovoru sa njima, ostatak novca će ostaviti opštini i za narednu godinu“, objašnjava za RTV Kim Ljubiša Karadzic, ali dodaje da ne zna imena dve nevladine organizacije koje su prošle na tenderu za novogodišnje ukrašavanje Gračanice.

Odgovor na ovo pitanje nije znao ni direktor javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković, kao ni informaciju o tome koliko je do sada novca utrošeno. Ono što pouzdano zna je da je taj „novac došao iz subvencija“.

„Ono što smo planirali za dekorisanje povodom novogodišnjih praznika opština Gračanica je završila“.

Dejan Todorović iz odeljenja za nabavku u opštini takođe nije mogao da nam odgovore koje su nevladine organizacije učesvovale u osmišljavanju i angažovanju ekipe za ukrašavanje Gračanice, ali je kazao da ne veruje da je "toliko novca utrošeno".

Na pitanje ko je učestvovao u osmišljavanju dekoracije Vladica Trajković iz Odeljenja javnih službi je odgovorio: „Savetnik gradonačelnika sa ljudima iz kabineta“.

Trajković kaže da su reakcije građana pozitivne, te da je ove godine Gračanica „lepše i bolje ukrašena“.

 

 


Komentari posetilaca