Novi Badovac dobija dečji park
22/05/2019 13:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 784 |
|

RTK2, 22.05.2019. - Naselje Novi Badovac, nadomak Gračanice, ima regulisanu infrastrukturu. Ono što je nedostajalo i što su stanovnici ovog naselja izdvojili kao prioritet je park i dečje igralište. Nadležni napominju da će tokom ove godine biti uređen i prostor oko pravoslavne crkve.

Posle dužeg vremena stanovnici Novog Badovca dobijaju park i dečje igralište pa mališani svoje slobodno vreme više neće provoditi na ulici, gde je velika frekfencija vozila.

„Opština Gračanica je ovde, u Novom Badovcu, počela sa izgradnjom dečjeg parka. Radovi se izvode po planu. Površina ove parcela je 12 ari. Polovinu ovog projekta finansira nemačka nevladina organizacija Breda, dok ostalo finansira Opština Gračanica. Ukupna vrednost projekta je 22.000 evra. U sklopu projekta biće izgrađene pešačke staze i biće montirani rekviziti za decu“, istakao je Dejan Jovanović, direktor za planiranje, urbanizam i zaštitu životne sredine pri Opštini Gračanica.

Radovi se privode kraju, a nadležni očekuju da će uređenje parka biti uskoro završeno.

„Do kraja meseca biće izgrađen ovaj park, radovi se privode kraju. Dečji rekviziti su naručeni, očekujemo da budu montirani na terenu. Što se Novog Badovca tiče, u ovoj godini takođe imamo i parterno uređenje oko pravoslavne crkve na ulazu u Novi Badovac, u ovom naselju“, zaključio je Jovanović.

Meštani Badovca ističu da će im izgradnja parka puno značiti.

„Ovo će deci mnogo značiti. Nisu imali mesto za igru, uglavnom su bili na ulici gde prolaze automobili .Ako park bude ograđen biće još bolje i sigurnije“.

„Značiće nam mnogo, i deci i nama starijima koji ćemo sa našom decom provoditi vreme u parku. Deca se igraju na asfaltu što je opasno“.

„Izgradnja ovog parka i igrališta značiće i te kako: sigurno mesto za igranje i zdravo razvijanje“, rekli su stanovnici Novog Badovca.

Mališani iz Novog Badovca sa nestrpljenjem iščekuju postavljanje sprava na prostoru gde će ubuduće provoditi vreme za igru. 

 

 


Komentari posetilaca