Novi ,,Sporazum’’ o aktuelnoj situaciji na Kosovu
16/05/2019 16:47|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1835 |
|


NVO Aktiv, 16.05.2019. - O aktuelnoj društveno-političkoj situaciji na Kosovu posle sastanaka u Berlinu i Tirani, a u uslovima prekinutog Briselskog dijaloga razgovaralo se u šestoj emisiji nove sezone. Dati su komentari na sastanak lidera zapadnog Balkana u Berlinu, na sastanak lidera zapadnog Balkana u okviru samita Brdo Brioni u Tirani, a govorilo se i o uticaju evropskih izbora na politiku prema Zapadnom Balkanu i nastavku posredničke uloge Evopske unije u dijalogu Prištine i Beograda. Gosti su bili Špetim Gaši iz Saveta za inkluzivno upravljanje i Bojan Elek iz
Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, dok je odgovor na to kako građani na severu Kosova gledaju na prekid Briselskog dijaloga i kakve su posledice na terenu dao Miodrag Marinković, programski direktor NVO Aktiv.

„Sporazum“ je TALK SHOW TV emisija u trajanju od 60 minuta u kojoj gostuju relevantni predstavnici kosovskih i srpskih institucija, kao i Međunarodne zajednice na Kosovu, predstavnici civilnog sektora, stručnjaci, umetnici i druge ugledne ličnosti iz javnog života. Pokušavamo da dublje proniknemo u situaciju na Kosovu, kako severno, tako i južno od reke Ibar, otvarajući raspravu o tome koja su rešenja i ideje najbolje za građane i njihove porodice, odnosno, upozoravamo na negativne pojave i trendove.

U svakom „Sporazumu“ predstavljamo i komentarišemo rezultate aktuelnih istraživanja lokalnih nevladinih organizacija i otvaramo prostor za njihov glas i pitanja.

TV emisija ,,Sporazoom“ snima se u Severnoj Mitrovici u studiju Centra građanske energije koji je deo NVO ,,Aktiv“. Projekat je finansiran od strane Kosovske fondacije za otvoreno društvo (KFOS).

Čitajte nas ili kontaktirajte za više informacija o eventualnoj saradnji.

 


Komentari posetilaca