OEBS potvrdio – prikupljanje glasova za predsednika Srbije i na Kosovu
31/03/2017 15:09|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2282 |
|

 

PRIŠTINA, 31. mart 2017. godine - Misija OEBS-a na Kosovu sprovešće operaciju prikupljanja glasova, otvaranjem četiri centra za prikupljanje, sa povezanim ograncima širom Kosova na kojima će biti prisutno osoblje OEBS-a, u nedelju 2. aprila 2017. Godine.

 

 

„Ovo angažovanje OEBS-a oslanja se na modele prethodnih operacija, sprovedenih 2012. zatim 2014 i 2016. godine. OEBS je primio zahtev iz Beograda i odobrenje od Vlade Kosova za sprovođenje ove operacije. OEBS će biti staratelj ovog procesa na Kosovu, uključujući čuvanje osetljivog materijala i integriteta procesa. Procedura ostaje ista kao i prethodnih godina.

Predstavnici Misije OEBS-a na terenu podelili su informacije o lokacijama koje će se koristiti tokom ove operacije“, navodi se u saopštenju OEBS-a.

 

Nakon završetka procesa, OEBS će transportovati prikupljene glasove u Rašku i Vranje i predaće ih Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) radi sprovođenja daljih procedura.  

 

Mediji koji žele da snimaju ili fotografišu unutar centara za prikupljanje dobiće pristup na ograničeno vreme, maksimalno 10 do 15 minuta, nakon pružanja na uvid validnog pres identifikacionog dokumenta OEBS-ovom osoblju na terenu. Medijima nije dozvoljeno obavljanje intervjua unutar jedinica za prikupljanje i ohrabruju se da intervjue obave van centara. Maksimalno dva kamermana ili fotografa mogu da budu unutar pojedinačne jedinice za prikupljanje u bilo koje vreme.

 


Komentari posetilaca