Osmani: Nestale osobe su ’’taoci u Srbiji’’
21/12/2021 18:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 536 |
|

RTV KIM, Beta, 21.12.2021. - Predsednica Kosova Vjosa Osmani ocenila je da su 1.622 nasilno nestala lica "i dalje taoci u Srbiji" i da su oni "mučna svakodnevica svake porodice".

Osmanijeva je, posle posete izložbi "Bolje bivši grob nego neznanje", rekla da su nestali "mučna svakodnevica svake porodice koja čeka epilog strepnje preko 22 godine".

Dodala je da to "pokazuje beskrajni i stalni bol članova porodice, ali i cele države", jer, kako je navela, "naša sloboda nikada neće biti potpuna bez rasvetljavanja sudbine nestalih".

"Tuga za 1.622 nasilno nestale osobe je stalna i postaje sve veća, znajući da su i dalje taoci u Srbiji, upravo u zemlji koja je kriva za njihov nasilni nestanak", napisala je Osmanijeva na Fejsbuku.

Izrazila je nadu da će izložba biti predstavljena u mnogim zemljama, da, kako je navela, "pokaže svetu našu tragediju, naš bol, našu istinu".

"Čuvanje istorijskog pamćenja je među najjačim dokazima onoga što se dešavalo na Kosovu", navela je kosovska predsednica.

Izložbu je organizovao Fond za humanitarno pravo na Kosovu, a realizovao umetnik Driton Selmani sa kustosom Bljertom Hodžiu.

 


Komentari posetilaca