POKS: Rakić položio zakletvu na Ustav Republike Kosovo i Ustav Republike Srbije
09/02/2024 13:53|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 84 |
|

Kim, 09.02.2024. - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) konstatuje da „nije moralno dati zakletvu na tzv. Ustav Republike Kosovo i polagati zakletvu u Skupštini Srbije na Ustav Republike Srbije, kako je to učinio poslanik SNS Goran Rakić“, bivši ministar u Vladi Kosova.

„Ne može čovek koji se zakleo da će braniti ‘nezavisnost i teritorijalni integritet Kosova’ biti iskren kad polaže zakletvu u Skupštini Srbije da će poštovati Ustav Srbije koji ne predviđa postojanje Republike Kosovo. To je moguće jedino ako reč bivšeg predsednika Srpske liste Gorana Rakića, a sada poslanika SNS ne vredi ništa“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Mihailović kaže da su se juče svi poslanici Srpske liste kao filijale SNS vratili u tzv. Skupštinu Kosova, kao da su svi zahtevi Srba ispunjeni i sada ne postoje prepreke da je više bojkotuju.

„Ova vest je prošla potpuno neopaženo jer se krije od srpske javnosti. Ljudi koji su bili članovi Vlada Ramuša Hardinaja i Aljbina Kurtija i koji su spremni da lažu dok polažu zakletvu su uzor patriotizma i poštenja za naprednjake, a opoziciju u isto vreme proglašavaju za izdajnike“, ističe Mihailović.


Komentari posetilaca