Polaznici škole pevanja „Sve moje zvezde“ priredili svojevrstan muzički spektakl
18/04/2019 14:09|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1778 |
|

Radio Kontakt Plus, 18.04.2019 - U organizaciji Evropskog i informativnog kulturnog centra, polaznici škole pevanja „Sve moje zvezde“, priredili su sinoć svojevrstan muzički spektakl u Kosovskoj Mitrovici.

Mladi izvođači su pred mitrovičkom publikom pokazali sjajne vokalne sposobnosti, a dodatno su se potrudili da na sceni izgledaju kao prave zvezde.

U dvočasovnom izvođenju mladih talenata, predvođenih mentorom Dušanom Popovićem, publika je imala priliku da uživa u zvucima kako domaćih, tako i stranih pop i rok hitova.

Jedna od polaznica škole pevanja „Sve moje zvezde“ je i osamnaestogodišnja Nevena Dolašević, koja dolazi iz Velike Hoče. Iako je išla u muzičku školu, pomenutu školu pevanja pohađa već tri godine. Kaže da je zadovoljna sinoćnim nastupom, ali naročito ističe zadovoljstvo zbog rada sa, kako kaže, nekim ko je stručan.

“Najviše radimo na tehnici pevanja, i baš se primećuje razlika posle tri godine.”

Aleksa Mihajlović iz Kosovske Mitrovice, već je poznat ovdašnjoj publici - nastupao je u “Pinkovim zvezdama” u prvoj i trećoj sezoni. Trenutno se priprema za predstojeću audiciju “Zvezde granda” i upravo mu ova škola pomaže u tome.

“Ova škola mi mnogo znači, prvenstveno profesor Dušan, koji me je usmerio na pravi put. Pokazao mi je dosta toga i dosta toga sam naučio u ovoj školi pevanja.”

Jedan od najmlađih učenika, osmogodišnji Nikola Gvozdić iz Zvečana, iako se školi pevanja priključio tek pre dva meseca, izveo je ne tako jednostavnu pesmu čuvene domaće grupe EKV “Zemlja”, gde ga je tom prilikom publika nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Ljubav prema muzici na njega je nesumnjivo preneo njegov otac, a na pitanje koji bend mu je najdraži, Nikola bez dvoumljenja odgovara - Hosenfefer (poznati lokalni pank bend).

Među izvođačima, našli su se i Isidora Nekić - pobednica dečjeg festivala „Cvrkuti sa Ibra“ i učesnik "Pinkovih zvezdica" David Marković.

Škola pevanja „Sve moje zvezde“ osnovana je u februaru 2016. godine, a proistekla je iz projekta „Investiranje u kreativne industrije“, koji je podržala Kancelarija Evropske unije na Kosovu.

Polaznici škole pevanja uz pomoć nastavnika rade na usavršavanju svojih vokalnih tehnika, gde pored praktične nastave, imaju i teorijsku nastavu. Glavni mentor i osnivač ove škole je Dušan Popović, profesor u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Kosovskoj Mitrovici i autor mnogobrojnih pesama na muzičkim festivalima širom regiona.

Učenici imaju priliku da rade u muzičkom studiju profesora Popovića, vrhunskog kvaliteta, gde takođe imaju mogućnost da snimaju pesme i prateće vokale. Tokom semestara, pripremaju se i za javne nastupe, a program škole je prilagođen svim uzrastima.

Ova škola već četvrtu godinu okuplja više od 150 mladih talenata iz sprskih sredina širom Kosova.

 


Komentari posetilaca