Pretučen vlasnik RTV Puls iz Šilova ispred opštine Kosovska Mitrovica
27/04/2020 16:49|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 557 |
|


Kossev, 27.04.2020. - Pri pokušaju da kao vlasnik privatne kompanije „Puls inžinjering“ preda dokumentaciju za tender u vezi sa javnom nabavkom za izgradnju stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici, vlasnika Nenada Milenkovića danas su pred neposredan ulazak u opštinu napala, kako tvrdi, četvorica maskiranih napadača i pretukla. Milenković je zadobio udarce po glavi i drugim delovima tela i poseduje lekarski nalaz nakon što mu je ukazana pomoć, uključujući i zašivanje. Podneće krivičnu prijavu, a republičkoj komisiji za javne nabavke prigovor i žalbu za sumnju u malverzacije od strane opštine Kosovska Mitrovica.

U pitanju nije bio medijski posao već namera da se prijavi na konkurs za javnu nabavku izgradnje stambenih objekata na području Kosovske Mitrovice, kazao je Milenković u razgovoru za KoSSev, nakon lekarskog pregleda i saniranja povreda, a prilikom dolaska u policijsku stanicu radi davanja izjave.

„Danas oko 09:30 sam poslovno bio do opštine Kosovska Mitrovica. Pokušao sam da dođem do pisarnice da dostavim dokumenta. Međutim, čim sam izašao iz auta, sačekala su me, odnosno video sam još iz auta neka lica da su me čekala. Sačekala su me četvorica maskiranih napadača. Oduzeli su mi ta dokumenta. Počeli su da me biju rukama i nogama po telu glavi i par puta su me, naglas dok su me tukli, pitali – ko te poslao i zašto si došao“ – kazao je.

Iako kaže da se sve dogodilo ispred same zgrade, odnosno ulaza, tvrdi da nije niko reagovao.

Milenković nije mogao da prepozna napadače jer su bili, kako navodi, maskirani, ali tvrdi ih je „sigurno poslao neko iz opštine“. Štaviše, na račun opštine izneo je još ozbiljnije optužbe:

 

„Sama opština Kosovska Mitrovica je kriminalizovana i ovim su time i dokazali. Sve tendere i javne nabavke daju bliskim firmama i ne dozvoljavaju da iko osim njih radi. Ovim su danas i to javno stavili do znanja svima nama da dok su oni tu, ne može niko osim njih i njihovih firmi“.

Milenković je obavestio policiju koja je ubrzo došla i odvela ga u bolnicu.

U Kosovskoj policiji su takođe za KoSSev potvrdili napad na Milenkovića.

Oni sa druge strane navode da je, prema preliminarnim podacima, napadnuta novinarska ekipa RTV ‘Puls’ iz Šilova.

„Jutros oko 09:37, policijska stanica Sever obaveštena je da je u blizini objekta Privremenog organa Kosovska Mitrovica, iza autobuske stanice, napadnuta televizijska ekipa. Nakon desetak minuta, došle su policijske patrole i one su stupile u kontakt sa novinarskom ekipom. Istražni policajac i forenzičari izvršili su uviđaj. Jedno lice se žalilo na izvesne povrede pa smo ga prebacili do zdravstvenog centra radi dijagnostike. Ovo su samo početni podaci, ali dalja istraga je u toku i pokazaće šta se zaista dogodilo, motive razloge i ostalo, eventualno i počinioce, pošto su oni za sada nepoznati“, kazao je portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu koju nam je Milenković prethodno dao da on nije bio na novinarskom zadatku, već da je kao vlasnik privatne poslovne kompanije želeo da preda projektnu dokumentaciju na opštinski tender, Radović navodi:

„Postoje neke indicije, ne mogu da prejudiciram dok ne dobijem službeni izveštaj. To jesu zaista novinari, ali da je razlog boravka u ovom gradu sasvim drugi (indicije). Međutim saopštiću tek kada se završi istraga jer u ovom trenutku dok razgovaramo, izjave i drugih lica se uzimaju s obzirom na to da ih je bilo više pa će tačne okolnosti da se utvrde i to ću saopštiti“.

Takođe nije mogao da potvrdi da su napadači bili maskirani.

Iako se događaj desio ujutru, do objavljivanja vesti u popodnevnim satima nismo uspeli da dobijemo odgovor i komentar od predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića, koja se još uvek nije oglasila. Na više poziva našeg portala takođe se nije javio, niti odgovorio na pisane poruke.

Na osnovu Milenkovićevog svedočenja, slična situacija u vezi sa predajom tendera i fizičkih napada dogodila se i i pre pet godina, kada je, kako je tada posvedočio za naš portal, napadnut takođe na ulazu u opštinu i pri pokušaju da preda tendersku dokumentaciju, ali ovog puta u Zubinom Potoku, vlasnik građevinske firme „Građevinar Zupče“, Vladimir Veselinović.

 

Veselinoviću je tada prilikom napada i oteta tenderska dokumentacija, a on je tada takođe optužio tadašnjeg gradonačelnika Stevana Vulovića za organizaciju napada, koji je demantovao navode.

 


Komentari posetilaca