Program stažiranja za žene u energetici
28/01/2020 16:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 549 |
|

Priština, 28.01.2020. - Fondacija Millennium Foundation Kosovo (MFK) pokrenula je drugi projekat Program za žene u energetici - Program stažiranja za žene u energetici.Cilj ovog programa je da se poveća potencijal žena za zapošljavanjem u energetskom sektoru tako što će steći iskustvo na radnom mestu kroz plaćeno stažiranje u najvećim ustanovama i firmama u energetskom sektoru.

Koristi od ovog projekta  imaće 200 žena, pošto je fondacija Millennium Foundation Kosovo (MFK) pozvala privatne kompanije, vladine agencije i druge javne subjekte u energetskom sektoru da izraze svoje interesovanje da im pruže praktično iskustvo u energetskom sektoru.

Paralelno sa tim, MFK poyiva  žene koje su studentkinje odgovarajućih diplomskih ili osnovnih akademskih studija, kao i studentkinje koje su diplomirale u poslednje tri godine, ali su još uvek nezaposlene, da ako su zainteresovane  budu deo sektora stičući iskustvo tokom šest meseci plaćenog stažiranja u javnim ustanovama, privatnim subjektima, nevladinim organizacijama i međunarodnim organizacijama koje su deo energetskog sektora na Kosovu.

Ovaj program je deo Programa za žene u energetici u vrednosti od  1,45 miliona dolara, koji  finansira korporacija Millennium Challenge Corporation, sa ciljem da se poveća svest žena o prilikama u energetskom sektoru, obezbede stipendije, stažiranje i obuka, a da bi se povećao broj žena koje su spremne da rade na radnim mestima u vezi sa energetikom i da bi se izgradile veze između poslodavaca i kvalifikovanih ženskih kandidata u energetskom sektoru.

Fondacija Millennium Foundation Kosovo (MFK) ostaje posvećena pokretanju održivih ekonomskih prilika za žene koje doprinose unapređenju njihovog statusa na tržištu rada na Kosovu.

***Slika korišćena u ovom saopštenju preuzeta je iz Programa stipendija za žene u energetici, koji je MFK pokrenuo 2019. godine, a kroz koji je 28 žena dobilo priliku da studira u oblastima u vezi sa energetikom na DMACC-u u Ajovi, SAD.

 

 


Komentari posetilaca