Provala i pljačka u Ministarstvu za povratak i zajednice Vlade Kosova
16/07/2016 21:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1287 |
|

Glas Amerike, 16. 07.2016. -  U prostorijama ministarstva za zajednice i povratak Vlade Kosova dogodila se pre nekoliko dana provala i pljacka. Iz kancelarije blagajnika ovog ministarstva ukraden je sef u kome je bilo 1800 evra.

Kako je za Glas Amerike rekao šef operative Kosovske policije za prištinski region major Isak Ejupi pljačka u ministarstvu za povarak dogodila se najverovatnije tokom vikenda 9. Ili 10 jula. Policiji je kako kaže prijavljen nestanak samo jednog sefa sa novcem.

„Za sada nemamo nekog osumnjičenog,  ali se istraga radi intenzivno. Kako smo saznali od službenika te kancelarije koja je provaljena,  odnet je sef težine pet, šest kilograma u kome je bilo 1800 evra, ništa drugo nije prijavljeno“, rekao je Ejupi.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtic nalazi se na godišjem odmoru. Njegov zamenik Čauš Balja nije želeo da govori povodom ovog slučaja, a sekretar ministarstva Nenad Stojčetović detalje provale nije želeo da komentariše, ali je kazao da kad je bezbednost objekta u kome se nalazi ministarstvo za povratak i zajednice veoma loša.

„Ministarstvo za zajednice i povratak ima samo video nadzor unutar i van objekta. Što se tiče fizičkog obezbeđenja ranije nas je obezbeđivala Policija Kosova, ali je to prošle godine promenjeno. Mi smo tim povodom uputili zahtev direktoru policije Kosova i komandiru policije u Kosovu polju i dobili smo policijsko obezbeđenje sve do februara ove godine. Nakon toga, ponovo smo tražili angažovanje policijskog obezbeđenja, ali do toga nije došlo“, rekao je Stojčetović.

Medjutim u policiji kažu da na osnovu njihove procene ministarstvo za zajednice nije ugroženo, a o zahtevima za obezbeđenje objekata od strane kosovske policije odlučuje ministarstvo unutrašnjih poslova.

„U većini ministarstava mi nemamo svoje ljude, jer smatramo da nije potrebno da naši ljudi budu tamo. Neka ministarstva su obezbeđenje organizovala sama unutar ministarstva“, kazao je major Isak Ejupi.

I dok policija i zvaničnici ministarstva prebacuju odgovornost jedni na druge,  zgrada ministarstva za zajednice i povratak je nakon završetka radnog vremena potpuno prazna i neobezbeđena. Inače,  na svega desetak metara od zgrade ministartva u Kosovu polju gde se dogodila pljačka nalazi se stanica policije. 


Komentari posetilaca