SNF: Zaustaviti legalizaciju pljačke prognanih Srba
21/06/2016 09:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1062 |
|

Gračanica, 21.06.2016. - Pre desetak dana, kada je čitava politička „elita“ Srba sa Kosova i Metohije, kao i ona koja se istim bavi u Beogradu bila zauzeta višednevnim polaganjem kamena temeljca za naselje Sunčana Dolina, zajedno sa elitom SPC, u parlamentu u Prištini donet je Zakon o kosovskoj Agenciji za verifikaciju imovine. Po ovom „zakonu“ privatna imovina (stambena, privredna i crkvena) može biti uzurpirana i uzurpattor se može obratiti Agenciji da preuzme imovinu. Agencija ima obavezu da uloži „razumni napor“ da izvesti „drugu stranu“ (dakle osoba čija je imovina uzurpirana) koja može da se uključi u postupak u roku od 30 dana!!! Ovo znači da Agencija može da okači obaveštenje na Oglasnoj tabli Agencije u Prštini, pa ako se „druga strana“ (čitaj Srbi) ne javi, uzurpator postaje vlasnik imovine!!?

Dakle Srbin iz Kline,Uroševca, Peći, Prištine ili Nerodimlja, čija je imovina uzurpirana je RASELjEN, PROTERAN, POSTRADAO... i životari u Smederevu, Kraljevu, Beogradu. Može li takav čovek da dreždi pred nekom oglasnom tablom u Prištini, kako bi video da bandit koji mu je uzurpirao imovinu traži zakonsko pokriće za svoje nepočinstvo? Što se pljačkaša tiče, sve je jasno. Njihov je posao da pljačkaju.

Ali šta je sa onima koji su sebe postavili na poziciju da brane opljačkane? Šta je sa listom „Srpska“? Šta je sa Kancelarijom za KiM? Šta je sa Vladom Srbije? Nacrt tog pljačkaškog zakona je napravljen aprila 2015. U listu „Srpska“ došao je 15. Jula 2015. Čime su se bavili godinu i kusur dana? Čime? Čime se bavila Kancelarija za KiM i njen direktor Marko Đurić? Marketinškim naseljem od 300 stanova, dok se 40.000 stambenih i privrednih objekata otima? Čime se bavi eparhija Raško-prizrenska, ako ne upozorava na pretnje našem narodu, pa i crkvi, je je i njena imovina obuhvaćna ovim „zakonom“? Polaganjem kamena temeljca? Je li to posao Crkve? Čime se bavi vlada Srbije i njen predsednik? Predsednik države? Razmatra li mogućnost da u Briselu napokon pomene proterane Srbe i njihovu imovinu? Ima li Srbija ikakvo udruženje pravnika, da o ovom nasilju izvesti kolege širom sveta? Nema.

Kako sarkastično zvuči tumačenje ovog „zakona“ od strane državnog sekretara Aleksandra Jablanovića, da ovaj „zakon“ ne može da prođe, jer će Srbi za 15-20 godina povratiti pravo na svoju imovinu pred međunarodnim sudovima! Sramota!

Informativna služba SNF,

Gračanica, 21.06.2016.


Komentari posetilaca