Sporazum: Kosovo online
28/04/2017 09:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 912 |
|


K. MITROVICA, 27.april - Teško je napraviti rezime koliko je velika promena koju je internet prouzrokovao. Ne samo u komunikaciji, nego i u načinu kako koristimo informacije, kako komuniciramo međusobno, čak možda i u načinu kako živimo, jer danas mnogo više vremena provodimo pred ekranima  telefona, kompjutera ili televizora, nego u direktnoj međusobnoj komunikaciji, izjavio je u emisiji Sporazum,  politički savetnik predsednika Kosova, Ardian Arifaj.

 

Internet je, slobodno možemo reći, približio čovečanstvo. Generalno,  mnogo je sada lakše međusobno komunicirati nego ranije, bez obzira na to u kom se delu sveta nalazimo. Omogućen je lakši pristup informacijama, a najvažnije je to što je omogućena sloboda izražavanja. Danas je lakše izražavati se nego što je to bio slučaj u prošlosti.

 

 Društvene mreže menjaju svet, dižu revolucije, pa čak i postaju glavni mediji političkih kampanja.

 

Istraživanja pokazuju da je na Kosovu pokrivenost teritorije internetom 82%, više od  million je korisnika mobilnog interneta, 70% populacije je na društvenim mrežama, a na fejsbuku je više žena nego muškaraca.

 


Komentari posetilaca