Srbi sa severa Kosova: O sporazumu posle Brisela
20/05/2013 15:40|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1633 |
|

 

Srbi s Kosova ne mogu da blokiraju primenu briselskog sporazuma. Oni će sa vlastima u Beogradu o sporazumu i njegovoj implementaciji razgovarati nakon povratka premijera Ivice Dačića iz Brisela, kazao je načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, nakon sastanka sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem. Na sastanku u Vladi Srbije, koji je trajao više od tri sata, glavna tema je bila deblokada rada Kancelarije za KiM i mogućnost povratka na njeno celo Aleksandra Vulina. Najmanje se, razgovaralo o sporazumu iz Brisela.
Srbi sa severa KiM sa Vučićem su razgovarali o uslovima života, rešavanju konkretnih problema i mogućnostima da se završe započeti projekti i planovi.
 
Upitan da li će Srbi sa Kosova blokirati implementaciju briselskog sporazuma, Nedeljković je rekao da oni ne mogu ništa da blokiraju i ponovio da će o briselskom sporazumu i njegovoj implementaciji razgovarati sa predstavnicima vlasti nakon povratka premijera Dačića iz Brisela.
Sastanak predstavnika Srba sa severa Kosova i čelnika Vlade Srbije počeo je danas oko 11.45 u zgradi vlade u Beogradu. Sastanku su prisustvovali predsednici opština Zvecan, Zubin Potok i Kosovska Mitrovica Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Dragan Vlašković, kao i poslanik iz Leposavića Bojan Jakovljević, načelnik Kosovsko-mitrovackog okruga Radenko Nedeljković i predsednik SNV severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović. Srbi sa severa Kosova ne prihvataju sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine parafiranog 19. aprila u Briselu. 

Komentari posetilaca