Šta misle Srbi sa severa Kosova o briselskom dijalogu
06/09/2016 06:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 916 |
|

ŠTRPCE, 5.septembar – Na kanalima Nezavisne TV Mreže koju čine: TV Mir u Leposaviću, TV Most u Zvečanu, TV Herc u Štrpcu i TV Puls u Šilovu, kao i na programu RTV Kim u Čaglavici gledaoci će sutra imati  priliku da pogledaju drugu TV debatu sa temom „Srbi sa severa Kosova o Briselskom dijalogu“ u kojoj će svoje projekte i rezultate istraživanja prezentovati predstavnici lokalnih nevladinih organizacija: Ružica Simić iz NVO Žensko pravo, Dušan Radaković iz Centra za zastupanje demokratske kulture ACDC i Nenad Maksimović iz Centra za mir i toleranciju.

U emisiji se govori o tome kakve implikacije imaju  pregovori Beograda i Prištine na položaj i život žena na severu Kosova. Razgovaraće se o integraciji i pravosuđu u duhu dogovora postignutih u Briselu, ali i o tome koje  važne teme još nisu obrađene, a suštinski se tiču  života svih građana na Kosovu.

Zanimljivu  raspravu koja je održana u studiju Centra građanske energije u Severnoj Mitrovici o životnim aspektima briselskih sporazuma  i njihovom uticaju na društvene i političke  prilike kako severno, tako i južno od Ibra, realizovala je, za potrebe TV Mreže, Radio Televizija Herc u Štrpcu.

Emisiju će odloženo moći da prate i slušaoci  radijske Kosma mreže: na Radiju Konktakt plus u Severnoj Mitrovici, Radiju Kim u Čaglavici, Radiju Klokot, Radiju Herc u Štrpcu i Radiju Goražedavac.

Urednik i voditelj: Slađana Dobrosavljević.

Utorak, 6.septembar, TV Mreža i TV Kim od 20:10 časova.


Komentari posetilaca