Tači razrešio savetnika Branislava Nikolića
20/06/2019 10:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 615 |
|

RTK2, 20.06.2019. - Predsednik Kosova Hašim Tači razrešio je danas dužnosti političkog savetnika Branislava Nikolića nakon što su se u javnosti pojavile informacije o njegovom navodnom učešću u „sumnjivim aktivnostima uperenim protiv ustavnog poretka i suvereniteta Kosova“.

Kancelarija predsednika Kosova javila je da nije imala nikakvu prethodnu zvaničnu informaciju od strane bezbednosnih institucija na Kosovu o mogućem uključenju Branislava Nikolića u sumnjive aktivnosti o kojima je javljeno u medijima.

Kancelarija je u saopštenju za javnost naglasila je da ozbiljno shvata izveštaje medija o "mogućem uključenju Nikolića u sumnjive aktivnosti, bile one kriminalne prirode ili aktivnosti koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost", javlja Indexonline.

Polazeći od načela poštovanja zakona i radi stvaranja prostora bezbednosnim vlastima da izvrše nezavisnu istragu o ovom slučaju, Tači, na osnovu svojih ustavnih i zakonskih nadležnosti, oslobodio je dužnosti danas političkog savetnika Branislava Nikolića, za koga je javljeno da je bio agent BIA Srbije.

„Predsednik Tači ostaje posvećen na unapređivanju prava nealbanskih zajednica i njihovom predstavljanju na svim nivoima centralne i lokalne vlasti, shodno Ustavu Republike Kosovo. Konkretni slučaj je prosto pitanje vladavine prava i zakona“, kaže se u saopštenju.

 

 


Komentari posetilaca