Tuča profesora na proslavi Svetog Save u Gračanici
30/01/2019 14:33|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2506 |
|

Čaglavica, 30.01.2019. - Na proslavi Svetog Save u Gračanici došlo je do incidenta kada je, kako NEW-PRESS saznaje,  profesor engleskog jezika Ilija Jovanović  koji je i predsednik školskog odbora Građevinsko saobraćajne škole nakon verbalnog sukoba udario flašom Ivanu Lekić  nastavnicu stručne prakse u medicinskoj školi, nakon čega je ona njega gađala pikslom.

Incident se dogodio u sali za proslave “Insomnija” u Gračanici, u nedelju 27.01.2019. godine.

U ovom objektu školsku slavu obeležavali su zaposleni u medicinskoj školi, gde je Ilija Jovanović  bio gost i koji je,  kako za NEW-PRESS tvrdi Ivana Lekić,  izazvao incident.

« Bio je vidno pijan i prvo je najvulgarnije vređao pevačicu, a zatim je prišao za naš sto gde je takođe počeo da vređa mene i još nekoliko koleginica. Meni je rekao da sam kurva, da se prodajem za 20 evra i još mnoge vulgarnosti koje ne mogu da ponovim, zatim sam ga ja polila vodom iz flaše koja mi je u tom trenutku bila u ruci i on je prišao uzeo mi je flašu i udario me u glavu, nakon čega sam ga gađala pikslom i pogodila ga u glavu. Zatim je počeo da mi preti kako će jedan policajac iz Gračanice da mi j..e majku. Nakon toga sam kolima krenula ka svojoj kući, ali me je koleginica zvala i rekla da je Ilija  krenuo za mnom, a nedugo zatim primetila sam da mi neko ablenduje svetlima i stala sam sa strane kada je iz auta iza mene izašao Ilija Jovanović  i počeo da udara po mom automobilu, nakon čega sam otvorila vrata i on je ušao u moj auto i pretio da će da me ubije. Na sreću naišla je patrola policije i otišli smo u policijsku stanicu u Gračanici gde smo dali izjave », kaže Ivana Lekić.

Ilija Jovanović nije  za NEW – PRESS želeo da komentariše ovaj događaj.

« Imate sve u istrazi u policiji », rekao je kratko Jovanović.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković potvrdio je za NEW – PRESS da se incident dogodio i da je istraga u toku, rekavši da trenutno ne može da iznese druge detalje.

Ivana Lekić koja je i samohrana majka kaže da je o ovom slučaju danas obavestila i kancelariju Ombudsmana u Gračanici, kao i Udruženje žena « Ruka ruci » u Gračanici i Udruženje žena « Žensko pravo » u Mitrovici.

Profesor engleskog jezika Ilija Jovanović  koji je i predsednik školskog odbora Građevinsko saobraćajne škole sličan incident napravio je i pre dve godine na proslavi Svetog Save kada je fizički napao instruktora vožnje u ovoj školi Bobana Ničića. O tom slučaju obaveštena je i načenica školske uprave u Mitrovici Jasmina Dedić, zatim ministarstvo prosvete i obrazovanja Reublike Srbije, Sindikat obrazovanja u Beogradu i školski odbor Građevinsko saobraćajne škole.

Kako za NEW-PRESS tvrdi Boban Ničić,  profesor engleskog jezika  Ilija Jovanović  nije ni na koji način kažnjen zbog tog incidenta.

Boban Ničić je nedugo nakon tog incidenta proglašen tehnološkim viškom, a rešenje o otkazu uručeno mu  je pre nekoliko meseci.

                                                                 

 


Komentari posetilaca