U slučaju “Marigona” Tači prebacuje loptu na gradonačelnika Gračanice
11/06/2013 14:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 4382 |
|


Premijer Kosova Hašim Tači pozvao je raseljene građane da se vrate u svoje kuće i imanja na Kosovu gde god da su živeli. On je gostujući u emisiji “Slobodno srpski” rekao da će raseljeni imati podršku Vlade i bezbednosne uslove za povratak.
 
- Ja ne mogu da im garantujem čuda, možemo da im garantujemo bezbednost. U tom pogledu, mislim da je vreme da se oni vrate. U isto vreme, svaki Albanac, sa bilo kog mesta da se raselio, vreme je da misli da se postepeno vrati u svoj stan, na svoj plac, u svoju kuću i moramo imati iste standarde za sve, rekao je Tači. 
 
Na konstataciju voditelja emisije da će “kako je krenulo Srbi postati manjina i u ovim opštinama, gde su većina” i kao primer naveo Gračanicu i naselje “Marigonu gde su u protekle četiri godine Albanci izgradili više od 100 objekata”, premijer Kosova je kazao da su dozvole za gradnju tog naselja izdali Srbi.
 
- Koliko ja znam, Marigona kompleks je izgraden sa dozvolom opštinskih vlasti Gračanice kojom rukovodi predsednik srpske nacionalnosti, koji je izabran na slobodnim izborima, kazao je Tači.
 
Gradonačelnik Gracanice Bojan Stojanović je pre oko tri meseca u istoj emisiji rekao da je 103 dozvole za gradnju u naselju “Marigona” izdala opština Priština.
Na konstataciju voditelja emisije da u Odeljenju za urbanizam opštine Priština tvrde da je izdavanje dozvola za gradnju u naselju "Marigona" u nadležnosti opštine Gračanica, Stojanović je kazao da to nije tačno.
- Daćete mi taj papir koji ste pročitali i ako ima pečat, garantujem vam da ćemo sledeće nedelje podneti tužbu protiv gospodina koji vam je to dao, rekao je Stojanović.
 
Da li je tu tužbu podneo, i kako komentariše Tačijeve navode, nismo uspeli da saznamo od gradonačelnika Gračanice, jer je mu je mobilni telefon bio nedostupan. 
 
- Opština Priština je za slučaj “Marigona” dala samo uslove u vezi sa lokacijom, što znači da se tu može graditi. Svi ostali uslovi, kao i građevinska dozvola, prihodi od taksi za promenu poljoprivredne imovine u građevinsku imovinu, kao i taksa za građevinsku dozvolu su odredeni od opštine Gračanica i opština je dala građevinsku dozvolu za ovo naselje. Opština Priština, odmah posle formiranja opštine Gračanica, podnela je celokupan dosije ovog predmeta opštini Gracanica i od tog momenta se opština Gračanica starala o njemu, naveo je portparol opštine Priština Asdren Osaj, odgavarajući pre tri meseca na pitanje autora emisije “Slobodno srpski” ko izdaje građevinske dozvole za naselje “Marigona”.
 
 

Komentari posetilaca