Uklonjena mobilna ograda ispred Opštine Zvečan, kao i ćirilična tabla
25/03/2024 11:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 110 |
|

Radio Kontakt Plus, 25.03.2024. - Ispred Opštine Zvečan, uklonjena je mobilna ograda, čime je omogućen prilaz zgradi. Istovremeno, sa zgrade ove opštine uklonjena je ćirilična tabla sa natpisom „Opština Zvečan“.

Prethodno je ograda postavljena tako što je bio otvoren put za građane, dok je prilaz samoj zgradi bio onemogućen.

Kako javlja reporterka Kontakt Plusa, ćirilična tabla na kojoj je stajao natpis „Opština Zvečan“, više nije vidljiva, dok se sa krova zgrade vijori kosovska zastava.

Ispred zgrade Opštine Zvečan trenutno je stacionirano jedno oklopno vozilo specijalne jedinice Kosovske policije. U manjem broju, vidljivo je i nekoliko pripadnika specijalne jedinice, kao i redovne policije.

Građani su i dalje u šatorima, koji se nalaze u neposrednoj blizini opštine, a koji protestuju zbog toga što ne mogu da vrše dužnost u samoj opštini.

Podsetimo, jedinice KFOR-a, povukle su se 25. februara ispred Opštine Zvečan, gde su ostali samo pripadnici Kosovske policije.

KFOR je tada saopštio da se povlači, jer je procenio da se situacija „stabilizovala“.

Ipak, njihove snage su u toj oblasti ostale gde vrše redovne patrole, kako bi, kako je tada saopšteno, obezbedile sigurno okruženje za sve.

KFOR je bio stacioniran u i ispred opštinskog objekta u Zvečanu od 29. maja prošle godine, kada je došlo do incidenta između pripadnika KFOR-a i građana koji su protestovali zbog nasilnog ulaska novoizabranih albanskih gradonačelnika uz asistenciju specijalne jedinice Kosovske policije. Albanski gradonačelnici pobedili su na aprilskim izborima u četiri opštine na severu Kosova. Srbi su te izbore bojkotovali i ove gradonačelnike ne priznaju kao legitimne.


Komentari posetilaca