Vršnjačko nasilje u Medicinskoj školi u Gračanici
13/12/2019 15:27|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1347 |
|

Gračanica, 13.12.2019. - Nekoliko maloletnih učenica srednje Medicinske škole iz Plemetine stavljale su  na brisačima automobila u Gračanici letke na kojima je pisalo  „porno glumica - zakazivanje direktno na broj - sex 20 evra, zadovoljavanje 10 evra, pu**** 5 evra – jeftina ponuda“. Na drugoj strani ceduljice ispisano je ime i prezime, broj telefona i agdresa instagram profila njihove drugarice iz razreda.

M.I. iz Gračanice javio je pre dva dana našoj redakciji da je na brisačima svog automobila zatekao ceduljicu sa ovim tekstom.

„Kada sam oko 9 časova ujutru prišao do svog automobila koji je bio parkiran u centru Gračanice na brisačima sam primetio neku ceduljicu. Kada sam pročitao, bio sam iznenađen i šokiran.  Zatim sam primetio da su takve ceduljice zapravo bile na gotovo svim automobilima na parkingu“, rekao je M.I.

NEW  - PRESS  je u međuvremenu saznao da se radi o učenicama isturenog odeljenja srednje Medicinske škole u Plemetini.

To je za naš portal potvrdio i direktor Medicinske škole sa sedištem u Gračanici  Miodrag Živić, koji je kazao da su  akteri ovog događaja učenice njihove škole u Plemetini.

„Mi smo u sredu to saznali odmah. Znali smo samo da je žrtva učenica naše škole, ali tog momenta nismo znali ko je to uradio. To je istureno odeljenje u Plemetini. Juče su sekretar škole, psiholog i profesor koji je te nedelje držao blok praksu u Gračanici,  uz prisustvo roditelja,  uzimali izjave. Pokrenut je disciplniski postupak, saslušana su ta deca iz tog odeljenja. Sad uveliko radimo na tome, danas je odmah zasedao i tim za prevenciju i  zaštitu od nasilja. Obaveštena je i Školska uprava i načenica školske uprave o tome. U ponedeljak ćemo imati pisani izveštaj sa disciplinskog postupka “, rekao je direktor Medicinske škole Miodrag Živić.

Stručni saradnik ove škole - psiholog  Aleksandra Turković- Dimitrijević kazala je za NEW – PRESS  da je ovaj slučaj najgori vid vršnjačkog nasilja. Prema njenim rečima motiv zbog čega je došlo do ovoga,  ni  nakon razgovora sa učenicima,  nije poznat.   

„Ovo jeste vršnjačko nasilje i to je u pitanju treći nivo vršnjačkog nasilja, koji je najviši nivo, a ujedno i krivično delo i seksulano nasilje. Prvi nivo je gurkanje, dobacivanje i tako te stvari, ovaj treći nivo je kad je uvreda časti i ovo je krivično delo i ima težinu krivičnog dela,  jer je seksualno nasilje“, rekla je Aeksandra Turković.

Direktor škole kaže da „nasilje ovakvog tipa“, do sada nije zabeleženo u ovoj školi.

„Imali smo neke čarke, ali to se rešavalo u krugu škole uz konsultacije  sa roditeljima, sa psihologom škole, ali ovako nešto veliko do sada nismo imali“, kaže Živić.

Ovaj slučaj biće rešavan, kako nam je rečeno,  na nivou  škole.

 


Komentari posetilaca