Završen odbojkaški kamp
27/05/2013 16:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 2029 |
|

Polaznici škole odbojke "Gračanica" i "Partizan" iz Lipljana su tokom tri dana održavanja kampa imali čast da uče od dvojice selektora reprezentacije Srbije, a polaznici kampa su dobili poziv da učestvuju u odbojkaškom kampu za juniore "Mitrovo polje", saopštila je opština Gračanica.
- Odbojkaški klub "Gračanica" je u saradnji sa OK "Partizan" iz Lipljana i Opštinom Gračanica, u protekla tri dana organizovao odbojkaški kamp za dece polaznike škole odbojke. Oko tri stotine devojčica i dečaka iz škole odbojke iz Lipljana, ali i ostala deca od 7 do 18 godina imali su nesvakidašnju priliku i veliku čast da od iskusnih trenera, selektora Univerzitetske reprezentacije Srbije Dragana Đorđevića i selektora juniorske reprezentacije Srbije Milana Žarkovića, uče veštine, tehnike i sve ono što je bitno za pravilno igranje odbojke, kaže se u saopštenju opštine, koja je kako se navodi bila pokrovitelj kampa. 
Učesnici kampa su tokom tri dana bili podeljeni u grupe i svakog dana su imali treninge, koji su zbog loših vremenskih uslova održani u školskim salama. Osim sa mališanima, i treneri su dobili instrukcije i savete kako da dalje nastave sa radom. 
Selektori reprezentacije Srbije ističu zadovoljstvo što su učestvovali u ovakvoj jednoj sportskoj aktivnosti za decu sa ovih prostora i nadaju se nastavku saradnje, navodi opština Gračanica.
- Izuzetno mi je drago što smo tri dana proveli u Gračanci i Lepini kako bi održali treninge, zahvaljujući Milanu Dabiću uspeli smo da uspostavimo saradnju sa ljudima ovde. Uspeli smo da deci predstavimo ozbiljnost pristupa treningu, mislim da su deca dosta naučila iako je to sigurno bilo mnogo za njih kao početnike, koji nikada do sada nisu radili ovim intezitetom. Nadam se, i to je moja želja, da će se iz ove grupe pojaviti neki dobar odbojkaš koji će konkurisati za super ligu. Video sam da ima potencijala među decom, a naročito među dečacima, koja već mogu da se pošalju u ozbiljne klubove i igraju u juniorskim ekipama. Daću sve od sebe da se pomogne, i ako bude mogućnosti da se usavršavaju u većim klubovim, rekao je selektor Dragan Đorđević, a naovdi se u saopštenju. Kako se još piše, selektor Đorđević se „posebno
zahvaljuje gradonačelniku opštine Gračanica Bojanu Stojanoviću na gostoprimstvu koje im je priređeno u Gračanici“.
- Ovo je jedna jasna priča, želja za napredovanjem. Ljudski kontakt koji je doprineo da se stvarno još više približimo i da problemi jednih postanu problemi drugih i da lepi trenuci budu podeljeni, da sutra neki uspeh koji može da se desi u sportu olakša svakodnevnicu i da to bude na opšte zadovoljstvo svih. Želimo svima ovde da u buduće imaju jedan mirniji i bolji sportski život, poručio je selektor Juniorske reprezentacije Srbije Milan Žarković, a navodi opština Gračanica.
Trener i kapiten OK "Gračanica" Milan Dabić je na zatvaranju kampa istakao da je za polaznike odbojke, ali i same trenere, „sticanje znanja od selektora reprezentacije Srbije jedno veliko iskustvo i da će u budućem periodu sigurno biti organizovano još ovakvih aktivnosti“.
- Dobili smo poziv od selektora Đorđevića i Žarkovića da učestvujemo u odbojkaškom kampu "Mitrovo polje" u blizini Aleksandrovca u kojem učestvuju polaznici škole odbojke iz cele Srbije, koji će se održati ove godine i trajaće deset dana, u kojem će uzeti učešće i naša deca, rekao je Dabić, a navodi se u saopštenju. 
Osim selektora Đorđevića i Živkovića, tokom održavanja kampa sa decom su radili i treneri škole odbojke "Gračanica" Aleksandar Milan Jocić, Dabić i Novica Jovanović, dok su ispred OK "Partizan" iz Lipljana bili treneri Aleksandar Rašić, Milovan Ilić i Ivan Šubarić.
Na oproštajnom ručku sa selektorima reprezentacije iz Srbije gradonačelnik opštine Gračanica Bojan Stojanović je od selektora na poklon dobio majicu juniorske reprezentacije Srbije i knjige o osnovama odbojke, čiji je autor selektor Milan Žarković.
 
Izvor: Opština Gračanica 
 
 

Komentari posetilaca